Lækker kylling i cremet champignonsauce går man aldrig helt galt i byen med. Her er den serveret med rodfrugtmos, men kan også serveres med ris.
Kylling a la creme
Antal
personer
4
Forberedelsestid
30
minutesTilberedningstid
40
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
400 g champignon skåret i skiver
3 alm løg skåret i ringe
2,5 dl madlavningsfløde 4%
2,5 dl minimælk
1 bouillonterning svin el. kylling
1 tsk sukker
salt og peber
olie til stegning
lidt kulør
evt. lidt mel til jævning
- Rodfrugtmos
750 g knoldselleri, pastinakker eller persillerødder
750 g kartofler
1 skvæt minimælk
salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skær kyllingen ud i store stykker ( dette er ikke nødvendigt med inderfilet og lårfilet). Krydr dem med salt og peber. Champignoner rengøres og skæres i skiver. Løgene skæres i ringe.
- Kyllingen steges på en pande ved høj varme i lidt fedtstof. De skal bare lige brunes af på begge sider – ikke gennemsteges.
- Læg kyllingen i et ildfast fad.
- Løgringene steges gyldne på panden. Hæld løgene over kyllingen.
- Herefter steges champignoner gyldne. Når champignogerne er gyldne, hældes madlavningsfløde, mælk, sukker og bouillonterning ved, og saucen varmes igennem.
- Jævn saucen, giv den et lille skvæt kulør (den skal bare være lysebrun) og smag til med salt og peber.
- Hæld champignonsaucen over kylling og løg. Kom fadet i ovnen og steg det i ovnen i ca. 20 minutter.
- Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i grov tern og kog dem i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og rodfrugter sammen med lidt mælk og salt.
- Servér kyllingen sammen med rodfrugtmosen.
Hejsa
Der står sukker i ingrediense listen , men hvad skal sukkeret bruges til
Det står i opskriften under punkt 6. 🙂