kylling ala creme

Kylling a la creme med rodfrugtmos

Lækker kylling i cremet champignonsauce går man aldrig helt galt i byen med. Her er den serveret med rodfrugtmos, men kan også serveres med ris.

Kylling a la creme

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

40

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 400 g champignon skåret i skiver

  • 3 alm løg skåret i ringe

  • 2,5 dl madlavningsfløde 4%

  • 2,5 dl minimælk

  • 1 bouillonterning svin el. kylling

  • 1 tsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • lidt kulør

  • evt. lidt mel til jævning

  • Rodfrugtmos
  • 750 g knoldselleri, pastinakker eller persillerødder

  • 750 g kartofler

  • 1 skvæt minimælk

  • salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær kyllingen ud i store stykker ( dette er ikke nødvendigt med inderfilet og lårfilet). Krydr dem med salt og peber. Champignoner rengøres og skæres i skiver. Løgene skæres i ringe.
  • Kyllingen steges på en pande ved høj varme i lidt fedtstof. De skal bare lige brunes af på begge sider – ikke gennemsteges.
  • Læg kyllingen i et ildfast fad.
  • Løgringene steges gyldne på panden. Hæld løgene over kyllingen.
  • Herefter steges champignoner gyldne. Når champignogerne er gyldne, hældes madlavningsfløde, mælk, sukker og bouillonterning ved, og saucen varmes igennem.
  • Jævn saucen, giv den et lille skvæt kulør (den skal bare være lysebrun) og smag til med salt og peber.
  • Hæld champignonsaucen over kylling og løg. Kom fadet i ovnen og steg det i ovnen i ca. 20 minutter.
  • Skræl kartofler og rodfrugter, skær dem i grov tern og kog dem i usaltet vand til de er møre. Hæld vandet fra og mos kartofler og rodfrugter sammen med lidt mælk og salt.
  • Servér kyllingen sammen med rodfrugtmosen.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*