En simpel vegetarisk ret der varmer i de kolde måneder. Husk at tilpasse chilien til familiens smag 🙂 Retten kan nemt gøres vegansk ved at udelade cheddarosten på brødene.
Mexicansk linsegryde med sprøde ostebrød
Antal
personer
4
Forberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Mexicansk linsegryde
1 stort løg
4 fed hvidløg
4 stængler bladselleri
1 peberfrugt
1 spsk olie
250 g røde linser
2 ds hakkede tomater
8 dl vand
1 bouillonterning
1 tsk spidskommen
1 tsk koriander
1 lime, saften
chili eller cayennepeber efter smag
evt. en sjat stærk chilisauce
salt og peber
- Sprøde ostebrød
1 stk fuldkornsbaguette
100 g revet cheddar
Sådan gør du
- Hak løg, hvidløg, bladselleri og peberfrugt fint.
- Opvarm lidt olie i en stor gryde. Steg grøntsagerne til løgene er blanke.
- Tilsæt linser, hakket tomat, vand, bouillonterning, limesaft samt krydderier.
- Lad retten simre i minimum 20 minutter – dette er vigtigt da røde linser først er “spiselige” når de har kogt minimum 20 minutter. Imens kan du lave ostebrødene
- Smag til med salt og peber, og evt. chili. Server med sprøde ostebrød.
- Sprøde ostebrød
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Skær baguetten i skrå skiver. Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og drys dem med revet cheddar. (Ønsker man en spicy udgave, kan man kommer lidt hakket jalapenos på dem også).
- Bag dem i ovnen i ca. 8-10 minutter til osten er smeltet og let gylden.
Denne var er hit hos alle. Vi måtte dog lave den med en porre i stedet for selleri, da Rema var løbet tør. Den 2,5 årige fik en blendet portion med lidt mindre krydderi, og utroligt nok spiste hun op. Hun er ellers ikke til nogle af de grøntsager, der er i, ud over tomat.
Super med madplanerne, har fået ungerne til at prøve noget nyt. Men synes at det er svært at finde en gammel opskrift, for sommetider vil ungerne gerne have et eller andet som vi har fået tidligere.