Vegetarlasagne med røde linser

Vegetarlasagne med røde linser

Dette er en af mine absolut yndlings vegetaropskrifter. Jeg skal ærligt indrømme at jeg elsker kød, men jeg synes bestemt ikke at det mangler i vegetarlasagnen. Og så er de røde linser både billige og super sunde, så der er altså mange plusser ved at lave en vegetarisk lasagne engang imellem.

Vegetarlasagne med røde linser

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

30

minutes
Tilberedningstid

35

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 250 g 250 røde linser

  • 1 spsk 1 olie

  • 3 fed 3 hvidløg

  • 1 1 stort løg i tern

  • 1 1 stor gulerod revet

  • 1 1 squash i tern

  • 2 ds 2 hakkede tomater

  • 140 g 140 tomatpure

  • 1 spsk 1 paprika

  • 1 tsk 1 timian

  • 1 tsk 1 basilikum

  • 1 tsk 1 oregano

  • 4 dl 4 vand

  • 1 1 bouillonterning, grøntsag

  • Et godt skvæt balsamico hvis du har

  • salt og peber

  • 12 12 fuldkorns lasagneplader

  • 75 g 75 cheasy mozzarella

  • Bechamelsauce
  • 5 dl 5 minimælk

  • 2,5 spsk 2,5 hvedemel

  • 1 spsk 1 olie eller smør

  • 0,5 tsk 0,5 muskatnød stødt

  • salt og peber

  • 75 g 75 cheasy mozzarella

Sådan gør du

  • Hæld de røde linser i en sigte og skyl dem under den kolde hane.
  • Hak løg og hvidløg fint. Skræl og riv guleroden og squashen.
  • Varm olien op i en gryde og svits hvidløg og løg heri.
  • Hakkede tomater, tomatpure, krydderier, linser, gulerod, squash og bouillon hældes ved og gryden bringes i kog. Lad saucen simre i minimum 15-20 minutter, men gerne længere – 15-20 minutter er den kogetid, linserne behøver for at blive møre. Suger linserne for meget væde under kogningen, så spæd med lidt ekstra vand til saucen har passende konsistens.
  • Smag til med salt og peber.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring. Tilsæt ost og lad det smelte i saucen. Varm sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Fordel lasagneplader, bechamelsauce og linsesaucen i lag i et passende, ildfast fad til alt saucen er brugt. Slut af med bechamelsauce og revet ost.
  • Bag lasagnen ved 200 grader i 25-30 minutter, til den er gylden og lækker på toppen.
  • Tip: Du kan variere grøntsagerne i retten i det uendelige, f.eks. peberfrugt, champignon, spinat, aubergine, osv. og retten er super god hvis du trænger til at få tømt ud i grøntsagsskuffen.

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 50 - Sund på budget

  2. Hej, jeg har ofte brugt denne opskrift og jeg er rigtig glad for den, så jeg vil lige efterlade en kommentar og sige tak!
    Dog synes jeg ikke linserne bliver udkogt nok, når jeg putter dem i 15-20 minutter før, så jeg plejer at gøre det omkring en halv time før, lasagnen skal samles.
    Det er en nem og billig ret, og når man har købt ind til den første, skal der ikke meget til, før man har ingredienserne til at lave en, en anden gang. Det er sådan en, jeg tit hiver frem, når jeg har nogle rester i grøntsagsskuffen, der skal bruges. Tak for den gode opskrift!

    • Britt // Sund på budget

      Mange tak for din søde kommentar – det er rigtig dejligt at du er glad for opskriften 😀

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*