I dag skal vi have en ret der emmer af sol, sommer og grillhygge – man kan dog sagtens være med uden en grill 🙂 Griller er nogen ferske pølser i forskellige smagsvarianter som Rema 1000 har i sommerhalvåret, og de serveres med en super lækker blomkålssalat, som er stærkt inspireret af den traditionelle kartoffelsalat. Velbekomme.
Griller med cremet blomkålssalat
Ingredienser
Blomkålssalat
- 1 blomkål
- 1 bundt radiser
- 1 bundt purløg el. persille
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep gerne
- 1 tsk sukker
- salt og peber
- evt 4-5 drueagurker/pickles i fine tern
Andet
- 4 stk griller,
- 1 pk fuldkornsbaguettes
Sådan gør du
Blomkålssalat
- Vask og del blomkålen i små mundrette buketter. Radiserne vaskes, toppen skæres af og resten af radisen skæres i tynde skiver.
- Bring letsaltet vand i kog i en gryde, og kog blomkålsbuketterne 5-7 minutter – de skal stadig have en del bid. Køl blomkålen helt.
- Bland resten finthakket purløg/persille, fraiche, mayo, sennep, sukker, salt og peber til en dressing. Har du en rest drueagurker eller lignende i køleskabet, kan du hakker 4-5 stykker og komme i dressingen – det smager super godt.
- Vend den afkølede blomkål sammen med radiser og dressing. Stil på køl indtil den skal bruges.
- Salaten er rigtig god til grillet kød, pølser eller frikadeller.
Andet
- Steg (eller grill) grillerne som anvist på pakken. Lun brødet og server det hele sammen med blomkålssalaten.