Menuen i dag, står på ovnstegte kyllingelår med citron og timian, og dertil ovnbagte kartofler samt coleslaw. Hvis du bruger frossen kylling, så husk at sætte kyllingelårene til optøning i køleskabet aftenene inden, så de er klar til brug, ellers kommer stegetiden i ovnen nemlig ikke til at passe, og du risikerer at stå med en rå kylling.
Kyllingelår med citron og timian
Ingredienser
Kyllingelår
- 800 g kyllingelår
- 2 tsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
- 2 spsk timian
- 2 tsk olie
- salt og peber
Kartofler
- 1 kg kartofler
- 2 tsk timian
- 1 spsk olie
- salt og peber
Coleslaw
- 500 g hvidkål eller spidskål
- 4 gulerødder
- 2,5 dl cheasy fraiche 5%
- 1 tsk sennep
- 2 tsk sukker
- salt og peber
Sådan gør du
Kylling
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Lav en marinade til kyllingen af citronskal, citronsaft, olie, timian samt salt og peber.
- Læg de optøede kyllingelår på en bageplade med bagepapir eller i et ildfastfad, og smør dem med marinaden. (Hvis du har tid, kan du også marinere kyllingelårene i marinaden i en pose i køleskabet i 2-6 timer).
- Bag lårene i ovnen i ca. 50 minutter. (Vent evt. med at putte lårene ind til du har gjort kartoflerne klar.
Tilbehør
- Vask og skræl kartoflerne og skær dem i både. Vend kartoflerne med olie, samt salt og peber. Kom kartoflerne over på en bageplade med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 50 minutter til de er gyldne og møre.
- Coleslaw: Snit kålen fint. Riv gulerødderne. Bland hvidkål og gulerødder i en skål. Rør ingredienserne til dressingen sammen: cheasy fraiche, citronsaft, sennep, sukker og salt og peber, og vend den i grønsagerne. Smag til med salt og peber. Salaten bliver bedst, hvis den får lov at trække en halv times tid i køleskab, men kan også serveres med det samme.
- Server kyllingen overhældt med lidt af stegeskyen, samt bagte kartofler og coleslaw.
Pingback: Sund madplan uge 11 - Sund på budget
Vi nyder dine madplaner her hjemme!
Er det bare mig eller kan jeg ikke se hvor varm ovnen skal være? 🙂
Hej Trine 🙂 Dejligt at i kan bruge planerne! Der står at ovnen skal tændes på 200 grader aller øverst i opskriften 🙂 God weekend!
Hej
Skriver du altid hvis det skal være varmluft? 🙂
Ja 🙂
Pingback: Ugens madplan uge 50 – Milles mad