Mexicansk suppe m. oksekød og kidney bønner

kidney bønner.jpg
Print Recipe
Mexicansk suppe m. oksekød og bønner
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 2 ds hakkede tomater
  • 5 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds majs
  • 6 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • chilipulver efter smag
  • 1 stang kanel hvis du har
  • olie
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 30 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt
  • 2 ds hakkede tomater
  • 5 gulerødder
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 ds kidneybønner
  • 1 ds majs
  • 6 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 0,5 tsk cayennepeber
  • salt og peber
  • chilipulver efter smag
  • 1 stang kanel hvis du har
  • olie
Instruktioner
  1. Skræl gulerødderne og løg, og skyl peberfrugten, fjern stilk og kerner.
  2. Skær gulerødder, løg og peberfrugt i tern. Pil hvidløget.
  3. Opvarm olien i en stor gryde, og brun kødet sammen med løget.
  4. Kom alle grøntsagerne, hvidløg, og dåse tomater i gryden.
  5. Tilsæt vand og bouillionterningen.
  6. Tilsæt alle krydderierne og rør rundt.
  7. Lad suppen koge til gulerødderne er møre, men stadig har bid – cirka 15 min.
  8. Hvis du har kanel i, så fisk kanelstangen op.
  9. Hæld vand fra majs og kidney bønner, og tilsæt dem til suppen.
  10. Smag til med salt og peber.
  11. Suppen mætter rigtig godt i sig selv, men man kan evt. servere den med lidt brød til hvis man vil.
Recipe Notes

Pris pr. person: 14-16 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*