indonesisk karrysuppe

Indonesisk karrysuppe m. kylling

Første gang min mor serverede denne suppe for mig, var jeg en kende skeptisk over at få ferskner i min varme suppe. Men jeg måtte overgive mig efter første skefuld – det er SÅ lækkert! Ferksnernes sødme står rigtig godt til karryen og tomaterne 😛 En suppe man ikke må snyde sig selv for. Suppen kan også serveres med store rejer i stedet for kylling 🙂

indonesisk karrysuppe

Indonesisk karrysuppe m. kylling

4.20 fra 5 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret Indonesisk, Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 spsk olie
  • 300 gram kyllingbryst eller inderfilet
  • 2 alm løg
  • 2,5 spsk karry
  • 3 fed hvidløg
  • 2 ds flåede tomater
  • 1 ds ferskner + lage
  • 2 bouillonterninger
  • 5 dl vand
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
  • salt og peber
  • 1 tsk chili

Tilbehør

  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du
 

  • Skær kyllingen i tern og hak løgene fint.
  • Svits kyllingen sammen med karry, løg og hvidløg i olien i en stor gryde – kyllingen behøver ikke at blive gennemstegt, den skal bare tage farve.
  • Kom herefter de flåede tomater samt vand og bouillonterninger i gryden.
  • Hak fersknerne i små tern og kom i sammen med 2/3 af saften fra dåsen.
  • Tilsæt chili efter smag.
  • Lad suppen koge op og lad den småkoge i 10 minutter
  • 5 min inden servering tilsættes madlavningsfløden og suppen varmes igennem uden at koge.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med lune fuldkornsbaguettes
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 41 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget

  3. Meget smagfuld, kom dog alt for meget chili i, så den var ikke børnevenlig 🙂 ups.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*