indonesisk karrysuppe

Indonesisk karrysuppe m. kylling

Første gang min mor serverede denne suppe for mig, var jeg en kende skeptisk over at få ferskner i min varme suppe. Men jeg måtte overgive mig efter første skefuld – det er SÅ lækkert! Ferksnernes sødme står rigtig godt til karryen og tomaterne 😛 En suppe man ikke må snyde sig selv for. Suppen kan også serveres med store rejer i stedet for kylling 🙂

Indonesisk karrysuppe m. kylling

4 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Indonesisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 1 spsk olie gerne raps- eller olivenolie

  • 300 gram kyllingbryst eller inderfilet

  • 2 alm løg

  • 2,5 spsk karry

  • 3 fed hvidløg

  • 2 ds flåede tomater

  • 1 ds ferskner + lage

  • 2 bouillonterninger

  • 5 dl vand

  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%

  • salt og peber

  • 1 tsk chili stødt eller frisk hvis du har

  • Tilbehør
  • 1 pk fuldkornsbaguettes

Sådan gør du

  • Skær kyllingen i tern og hak løgene fint.
  • Svits kyllingen sammen med karry, løg og hvidløg i olien i en stor gryde – kyllingen behøver ikke at blive gennemstegt, den skal bare tage farve.
  • Kom herefter de flåede tomater samt vand og bouillonterninger i gryden.
  • Hak fersknerne i små tern og kom i sammen med 2/3 af saften fra dåsen.
  • Tilsæt chili efter smag.
  • Lad suppen koge op og lad den småkoge i 10 minutter
  • 5 min inden servering tilsættes madlavningsfløden og suppen varmes igennem uden at koge.
  • Smag til med salt og peber.
  • Serveres med lune fuldkornsbaguettes

3 Comments

  1. Pingback: Sund madplan uge 41 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 2 - Sund på budget

  3. Meget smagfuld, kom dog alt for meget chili i, så den var ikke børnevenlig 🙂 ups.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*