Millionbøf

Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos

I dag er der den klassiske millionbøf på menuen. Selvfølgelig med lidt ekstra grønt sneget ind i både millionbøffen samt mosen.

Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos

4 from 12 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød, Dansk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Millionbøf
  • 400 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 250 g gulerødder revet

  • 70 g tomatpure

  • 5 dl vand

  • 1 bouillonterning okse

  • 2 laurbærblade

  • 1 tsk paprika

  • salt og peber

  • fedtstof til stegning

  • evt. lidt mel til jævning

  • Mos
  • 1 kg kartofler

  • 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter

  • salt og peber

  • evt et skvæt mælk

Sådan gør du

  • Millionbøf
  • Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
  • Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
  • Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
  • Kartoffel/blomkålsmos
  • Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
  • Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
  • Servér mosen sammen med millionbøffen.

2 Comments

  1. Pingback: Sund madplan til singler #3 - Sund på budget

  2. Pingback: Sund madplan uge 47 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*