I dag er der den klassiske millionbøf på menuen. Selvfølgelig med lidt ekstra grønt sneget ind i både millionbøffen samt mosen.
Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos
Antal
4
personerForberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
30
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Millionbøf
400 g hakket oksekød max 10% fedt
2 alm. løg
2 fed hvidløg
250 g gulerødder revet
70 g tomatpure
5 dl vand
1 bouillonterning okse
2 laurbærblade
1 tsk paprika
salt og peber
fedtstof til stegning
evt. lidt mel til jævning
- Mos
1 kg kartofler
350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
salt og peber
evt et skvæt mælk
Sådan gør du
- Millionbøf
- Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
- Kartoffel/blomkålsmos
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
- Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
- Servér mosen sammen med millionbøffen.
Pingback: Sund madplan til singler #3 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 47 - Sund på budget