I dag er der den klassiske millionbøf på menuen. Selvfølgelig med lidt ekstra grønt sneget ind i både millionbøffen samt mosen.

Millionbøf med kartoffel/blomkålsmos
Ingredienser
Millionbøf
- 400 g hakket oksekød max 10% fedt
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 250 g gulerødder
- 70 g tomatpure
- 5 dl vand
- 1 bouillonterning okse
- 2 laurbærblade
- 1 tsk paprika
- salt og peber
- fedtstof til stegning
- evt. lidt mel til jævning
Mos
- 1 kg kartofler
- 350 g blomkålsris eller frisk blomkål i små buketter
- salt og peber
- evt et skvæt mælk
Sådan gør du
Millionbøf
- Brun kødet med lidt fedtstof i en gryde.
- Tilsæt løg og hvidløg og lad det svitse et par minutter.
- Tilsæt gulerødder, tomatpasta, vand, bouillonterning og krydderier, og lad retten simre 10-15 minutter.
- Smag til med salt og peber. Ønskes en tykkere sauce, kan den jævnes med lidt mel og vand.
Kartoffel/blomkålsmos
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i vand (uden salt). Kog blomkålen med de sidste 5-7 minutter.
- Mos kartofler og blomkål sammen med salt og peber, og evt. lidt mælk.
- Servér mosen sammen med millionbøffen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan til singler #3 - Sund på budget
Pingback: Sund madplan uge 47 - Sund på budget