En anderledes men utrolig nem og lækker risret med chimichurri. Chimichurri er en slags krydret olie/eddike dressing, som hældes i retten til sidst – det smager så lækkert!
One pot risret med chimichurri kylling
Antal
4
personerForberedelsestid
10
minutesTilberedningstid
25
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
400 g kyllingebryst, inderfilet el. lårfilet
1 spsk olie
500 g tomater
1 alm. løg
2 dl ærter
3 dl ris
7 dl vand
1 bouillonterning
salt og peber
- Chimichurri
2 spsk raps el. olivenolie
2 tsk balsamico
1 fed hvidløg, presset
1 tsk oregano
0,25 tsk spidskommen
0,25 tsk koriander
0,25 tsk chili el. cayennepeber
3 spsk frisk persille, hakket hvis du har
0,25 tsk salt
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette stykker.
- Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde, og brun kyllingestykkerne – de skal ikke gennemsteges.
- Skær løg og tomater i grove terne og hæld det ved kyllingen. Lad det svitse 1-2 minutter.
- Tilføj ris, ærter, vand og bouillonterning, evt. lidt salt og peber.
- Bring retten i kog, og lad retten simre i ca. 15 minutter ved middelvarme indtil vandet er kogt næsten ind og risene er møre. Rør undervejs, så den ikke brænder på.
- Imens retten simre blander du chimichurrien af olie, balsamico, krydderier samt hakket persille.
- Når vandet er kogt næsten ind, tages gryden af varmen. Læg låg på gryden og lad den trække i 10 minutter.
- Når retten har trukket vendes chimichurrien forsigtigt i risretten. Smag til med salt.
- Servér straks 🙂
Whaaaaaaat, det smager lækkert!
Dejligt! 😀
Hej Britt
Tak for mange gode opskrifter og inspiration.
Denne ret blev det en suppe for mig. Lader du retten koge uden låg til at begynde med?
Jeg bruger ikke låg 🙂 Du skal lade væsken koge ind, ligesom når du ellers koger ris.
Jeg smager overraskende godt
Jeg brugte færre tomater, istider en rest peberfrugt og et par håndfulde championer – det fungerede rigtig godt