One pot risret er, lige som one pot pasta, super nem og billig mad, og en god måde at få lokket en masse grøntsager i ungerne 😛 Har du grøntsager der trænger til at blive brugt, er det også oplagt er komme dem i gryden. F.eks. gør kål, aubergine og selleri sig rigtig godt i retten.
One pot risret med oksekød og grøntsager
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 200 g champignoner
- 2 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder
- 2 peberfrugter
- 1 squash
- 1 ds hakkede tomater
- 5 dl vand
- 1 oksebouillonterning
- 1 tsk oregano
- 2 tsk paprika
- salt og peber
- 300 g ris
- 1 spsk olie til stegning
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg. Skræl gulerødder, og riv dem på et rivejern, squashen skal også rives eller hakkes fint. Vask og skær peberfrugt og champignoner i tern.
- Svits løg i en gryde med lidt olie til de er klare. Kom champignon og kød i gryden, og svits det til det er brunt.
- Tilsæt grøntsager, ris, hakkede tomater, vand, bouillonterning samt krydderier.
- Lad retten simre ved middelvarme til væden er væk og risene er møre. Rør i det af og til, så det ikke brænder fast i bunden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis risene ikke har fået helt nok.
- Smag til med salt og peber.
Pingback: Sund madplan uge 40 - Sund på budget
Super lækker og nem ret, der gik rent ind ved børnene
sådan noget som en ds hakkede tomater er ikke nem at gå ud fra hvis men nu ikke lige handler i rema :/ men ellers mega smart sat op
En dåse hakkede tomater har samme størrelse i alle supermarkeder, så du kan sagtens købe det et andet sted 😉
Kan ikke helt finde ud af om risene er forkogte. De ris jeg bruger skal koge i 45 min.
De ris jeg bruger skal kun have ca. 20 minutter. Så det kan godt være at du skal forkoge dem …
Er det nødvendigt at rive squashen – kan man ikke “bare” skære den i skiver?
Det kan du sagtens 🙂
Smagsløs oplevelse som end ikke eftersaltning og ekstra peber kunne redde 🙁
Tak for skønne menuer lige til at gå til. Det sparer tid og vi undgår usunde valg.
Velbekomme, dejligt at det kan bruges 🙂
Rigtig lækker ret tager man så lige lidt peanuts og smider på når man sider ved bordet når retten helt nye højder
Hvad skyldes at det ikke er fryseegnet og ville jeg som single studerende godt kunne fryse det ned på trods af at du har markeret den som ikke egnet?
Smagsmæssigt går det meget tabt når du fryser den ned :/
Mon jeg kan bruge svinefars? Jeg har alle de andre ingredienser og fryseren fuld af hakket svin
Der kan du sagtens 🙂
Meget god ret! Helt sikkert ikke sidste gang jeg laver det.