Virkelig lækker vegetarret med masser af smag og en skøn guacamole på toppen 😛
One pot taco-risret
Ingredienser
- 2 løg
- 2 peberfrugter
- 1 ds sortebønner
- 1 spsk olie
- 4 tomater
- 3 dl ris
- 8 dl vand
- 1 bouillonterning
- 2 spsk tomatpure
- 2 spsk tacokrydderi el. 2 tsk spidskommen, 1 tsk chili og 1 spsk paprika
- chili efter smag
- salt og peber
Guacamole
- 2 modne avocadoer
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk lime- eller citronsaft
- salt
Sådan gør du
- Vask og hak løg, peberfrugt og tomater i tern. Dræn bønnerne for lage og skyl dem.
- Opvarm lidt olie i en gryde. Og svits først løgene til de er klare og tilsæt derefter resten af grøntsagerne og lad det hele stege 1-2 minutter.
- Tilsæt ris, vand, bouillonterning, krydderier og tomatpure.
- Lad retten simre ved middelvarme indtil risene er møre og vandet kogt ind. Rør undervejs. (retten skal ikke bulderkoge, for så når risene ikke at blive møre inden vandet er kogt væk).
- Smag til med salt og peber.
- Lad retten trække under låg i 5-10 minutter.
- Fjern skræl og sten på avocadoerne. Mos dem samme med presset hvidløg, limesaft og salt. Smag til.
- Server risretten med en klat guacamole på toppen. Limesaft, jalapenos samt fraiche er også lækkert som topping.
Video
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Bedste chili sin carne jeg nogensinde har smagt – og havde aldrig lavet retten hvis den havde heddet det, for jeg har aldrig brudt mig om chili sin carne 🙂
Det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Den er et hit her hjemme.