osmanisk gryde

Osmanisk gryde

Jeg har været i Tyrkiet en del gange, og ved flere lejligheder har jeg fået osmanisk gryde, som bare smager himmelsk. Det er en rigtig lækker simreret med oksekød (eller lam), masser af grønt og i nogen tilfælde smeltet ost på toppen. Jeg har fået det i forskellige varianter i Tykriet, og jeg har i min research haft svært ved at finde en grundopskrift – det her er altså mit take på osmanisk gryde lavet efter ferieminder, hukommelse og fri fantasi 😀 Den smager rigtig godt, men spørger vi en tyrkisk husmor, så har hun nok et par rettelser eller kommentarer 😉

Osmanisk gryde

5 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Tyrkisk, Oksekød, Gæstemad, Gryderet, Simremad
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

45

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g oksekød i tern (du kan også bruge lam)

  • 2 spsk olie til stegning

  • 2 løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 aubergine

  • 1 squash

  • 3 gulerødder

  • 1 peberfrugt

  • 2 ds hakkede tomater

  • 2 oksebouillonterning

  • 1 skvæt balsamico

  • 1,5 tsk paprika

  • 1 tsk spidskommen

  • 0,5 tsk koriander

  • 0,5 tsk kanel

  • 0,5 tsk chili el. cayennepeber (eller efter smag)

  • salt og peber

  • 125 g revet ost

  • Tilbehør
  • ris eller fuldkornsbrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  • Vask grøntsagerne og skær dem i grov tern.
  • Opvarm olien i en stor gryde, og brun kødet – det skal bare tage farve.
  • Tilsæt grøntsagsstykkerne og lad det svitse nogen minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater, bouillonterninger, balsamico og krydderier.
  • Lad retten simre 10-15 minutter (gerne længere). Har jeg god tid, tilsætter jeg et par dl. vand/rødvin (måske mere efter behov) og lader retten simre i 60-120 minutter – jo længere tid, desto mere smagfuld og lækker bliver den.
  • Smag retten til med salt og peber, og evt. flere krydderier efter smag. Hæld retten over i et ildfast fad og drys osten henover.
  • Bag retten i ovnen til osten er smeltet og gylden, ca. 10-15 minutter.
  • Server med godt fuldkornsbrød eller ris.

One Comment

  1. Kan altså virkelig, virkelig , virkelig anbefale denne ret! Den smager så lækkert! Jeg smed en håndfuld røde linser i og serverede med brød til, og det bliver ikke sidste gang jeg laver den!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*