Denne ostesuppe er meget mild og cremet i smagen, og kan sagtens spises af folk der ikke normalt kan lide ost. Som tilbehør serveres en lækker omgang sprød bruschetta.

Ostesuppe m. porrer og ovnbagte bruschetta
Antal
4
personerForberedelsestid
25
minutesTilberedningstid
15
minutesFryseegnet
Ja
Det skal du bruge
- Ostesuppe
25 gram fedtstof, gerne smør
2 spsk mel
1 liter vand
1 bouillonterning grøntsag el. kylling
150-200 gram smøreost/flødeost f.eks. philadelphia el. buko
2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
2 porrer i tynde ringe
salt og peber
- Bruschetta
1 pk fuldkornsbaguettes
250 g cherrytomater el. tomater
2 spsk olie
2 fed hvidløg
1 spsk Oregano
1 tsk timian
salt og peber
evt. 1 spsk balsamico
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader
- Ostesuppe
- Opvarm fedtstof i en stor gryde og tilsæt melet – bland det godt sammen.
- Pisk vand i melblanding, lidt ad gangen, indtil det hele er rørt i og suppen koger.
- Tilsæt bouillonterning, flødeost, madlavningsfløde samt porreringe, og varm suppen godt igennem til flødeosten er smeltet.
- Smag til med salt og peber.
- Bruschetta
- Skær brødet i skrå skiver, og læg dem på en bageplade med bagepapir
- Skær tomaterne i små stykker, og vend dem sammen med olie, presset hvidløg, (balsamico) og krydderier.
- Fordel tomatblandingen på brødet og bag dem i ovn i ca. 10 minutter til brødet er sprødt.
- Servér dem som en nem forret eller til suppe.
Pingback: Sund madplan uge 1 - Sund på budget