En lækker og nem måde at få fisk på 🙂 Er der familiemedlemmer der ikke er så glad for fisk, kan laksen erstattes med lidt kylling.
Ovnbagt laks og grønt med citronsauce og spaghetti
Ingredienser
- 1 porrer
- 1 squash
- 250 g cherrytomater
- 4 lakseportioner, optøet
- 2 spsk olie eller smeltet smør
- 1 citron,
- 1 fed hvidløg
- salt og peber
- evt. et drys dild hvis du har lyst
Citronsauce
- 2,5 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 spsk citronsaft
- 250 g madlavningsfløde
- salt og peber
- evt. lidt mel og vand til jævning
Tilbehør
- 300 g fuldkornspasta
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Porrerne renses og skæres i skiver. Skær squashen i tern. Opvarm 1 spsk fedtstof på panden og svits porre og squash kort på panden til porrerne er faldet sammen.
- Cherrytomaterne vaskes, og kommes sammen med porre og squash i bunden af et ildfast fad.
- Læg laksen ovnen på grøntsagerne Rør olie sammen med citronsaft og hvidløg, og fordel det udover laksen. Drys med salt og peber, evt. lidt dild hvis du er til det.
- Dæk fadet med sølvpapir og bag laksen i 20-22 minutter.
- Kog spaghettien som anvist på posen.
Citronsauce
- Bring vand, citronsaft og bouillonterning. Skru ned og tilsæt madlavningsfløden. Varm sauce igennem.
- Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den med lidt mel og vand, og ellers smages den til med salt og peber, og evt mere citronsaft. Ønsker du en kraftigere citronsmag, kan du rive lidt citronskal og tilsætte – jeg brugte skallen fra ½ citron 🙂
- Server citronsaucen sammen med ovnbagt laks, grøntsagerog fuldkornsspaghetti.
Hej..
Skal laksen være tøet op inden den skal ovnen? Eller er det bare direkte fra frost?
Virkelig lækkert. Ligesom restaurant mad
Mange tak 🙂
Wauw så lækkert! Vi elskede saucen. Tømte rester af grønsags skuffen i fadet. Mums