panang curry

Panang curry med kylling

Panang curry er en rigtig lækker thairet med masser af knald på smagen. Retten laves med rød karrypasta, som kan være ret stærkt i større mængder. Sørg derfor for at tilpasse mængden til familiens smagsløg og chilitolerance 😉

Panang curry med kylling

4 from 6 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Thai, Kylling
Antal

4

portioner
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 2 alm. løg

  • 2 fed hvidløg

  • 4 gulerødder

  • 1 peberfrugt

  • 2 spsk olie til stegning

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 400 ml kokosmælk

  • 1,5 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk rød karrypasta (evt. mere hvis du kan lide stærk mad)

  • 1 spsk peanutbutter

  • 1 spsk frisk ingefær, revet (kan erstattes med pulver)

  • 1 lime, saften

  • 2 spsk sojasauce

  • 1 tsk sukker

  • salt

  • Tilbehør
  • 300 g ris

  • 1 ps blomkålsris

Sådan gør du

  • Skræl hvidløg, løg og gulerødder og skær dem i strimler, hvidløg rives eller presses.
  • Peberfrugt skæres i strimler, og bruger du frisk ingefær skæres skrællen af og riv ca. 1 spsk.
  • Kyllingen skæres i mundrette bider.
  • Opvarm olie på en stor pande og svits først kyllingen kort, og tilsæt grøntsagerne og svits ved høj varme til de har taget lidt farve. Skru ned til middelvarme.
  • Tilføj vand, bouillonterning, kokosmælk, karrypasta, peanutbutter, ingefær, limesaft, soyasauce og sukker.
  • Lad retten småsimre ved svag varme 10-15 minutter.
  • Smag til med salt og evt. mere karrypasta. Ønskes en tykkere sauce kan du jævne den en smule.
  • Server med ris og blomkålsris. Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.

3 Comments

  1. Heidi Jensen

    Kan man bruge almindelig karry i stedet for karrypasta?

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du godt, men så bliver det en helt anden ret 🙂 Du kan købe den røde karrypasta billigt i Rema og den holder sig længe på køl, så den vil jeg klart anbefale man bruger.

  2. Virkelig en lækker ret! Mine børn var vilde med den og vil rigtig gerne at den kommer på madplan herhjemme igen Tusind tak!

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*