Pankorejer behøver ikke at blive friturestegt, for at være en lækker og sprød snack. Disse er paneret i pankorasp og kokosmel, og stegt i lidt fedtstof på panden. Server dem med en sprød kålsalat og den tilhørende peanutdressing, og du har et fantastisk måltid.
Pankorejer med peanutdressing
Ingredienser
- 200 g store rejer, pillede og optøet, f.eks vannamei rejer
- 1 æg
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl pankorasp
- 1 dl kokosmel
- 0,5 tsk salt
- olie til stegning
Peanutdressing
- 3 spsk peanut butter
- 1 lime, saften
- 1 spsk soyasauce
- 1 fed hvidløg
- vand
Sådan gør du
- Hæld hvedemel i en skål, pisk ægget i en anden skål og bland salt, kokosmel og panko raps i en tredje skål.
- Vend rejerne først i hvedemel, så pisket æg og til sidst i kokos-pankorasp.
- Opvarm olie på en pande og steg rejerne 2-3 minutter på hver side til de gyldne og sprøde.
- Rør er dressing af peanut butter, limesaft, presset hvidløg og soyasauce. Juster tykkelsen på dressingen med kold vand. Pas på at den ikke bliver alt for tynd, den må gerne være lidt cremet.
- Servér de stegte rejer med med peanut dressing, lidt sød chilisauce og en sprød kålsalat.