En smagfuld og hurtig hverdagsret med store lækre rejer og masser af grønt. Er man ikke til rejer, kan retten også laves med oksetrimler, svin eller kylling 🙂
Stegte nudler med rejer og grøntsager
Antal
personer
4
Forberedelsestid
20
minutesTilberedningstid
10
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
500 g spidskål (eller hvidkål)
1 stor porre (eller et bundt forårsløg)
2 gulerødder
1 peberfrugt
2 fed hvidløg
200 g store rejer, pillede og optøet, f.eks vannamei rejer
1 tsk rød karrypasta
250 g nudler
1 lime, saften
2 spsk soyasauce
salt og peber
olie til stegning
Sådan gør du
- Kog nudlerne som anvist på posen og sæt til side.
- Vask, skræl og snit grøntsagerne i fine strimler.
- Opvarm lidt olie i en stor pande eller wok, og svits rejer, hvidløg og karrypasta ganske kort. Tilsæt resten af grøntsagerne og steg under omrøring indtil kålen er faldet sammen.
- Tilsæt kogte nudler, soyasauce og limesaft, og steg det et par minutter, hæld evt. lidt vand ved efter behov, så nudlerne ikke brænder på.
- Smag til med salt og peber, og evt. soya eller mere rød karrypasta.
Noter
- Ønsker du en mere “saucet” ret, kan du tilsætte 200 ml kokosmælk og 1 tsk peanutbutter