peanutbutter kylling

Peanutbutter kylling med ris og ristet spidskål

En lidt anderledes men virkelig lækker asiatisk inspireret ret. Der bliver en rigtig lækker cremet sauce der både har sødmen fra peanutbutter og noget spicy fra den røde karrypasta 🙂 Bestemt en ret man ikke må snyde sig selv for.

Penutbutter kylling med ris og ristet spidskål

5 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Asiatisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 1 spsk olie til stegning

  • 1,5 tsk rød karrypasta

  • 400 ml kokosmælk

  • 250 ml madlavningsfløde 4 %

  • 3 spsk peanutbutter (uden crunch)

  • 3 spsk sojasauce

  • 1 lime, ubehandlet (både saft og skal)

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g ris

  • 350 g blomkålsris

  • 1 spidskål

  • olie

  • salt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker. Opvarm lidt olie i en gryde og brun kyllingerstykkerne af.
  • Tilsæt karrypasta, kokosmælk, madlavningsfløde, peanutbutter, sojasauce og saft fra 1 lime. (riv også skallen fra limen)
  • Lad retten simre minimum 15 minutter, og smag den til med salt, peber og limeskal. Du kan evt. jævne sauce, hvis du synes den er for tynd.
  • Tilbehør
  • Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
  • Spidskålen vaskes og skæres i tynde strimler. Opvarm lidt olie på en pande og rist spidskål ved middelvarme til den er faldet sammen og blev gylden. Drys med lidt salt.
  • Server peanutbutter kyllingen med ris og ristet spidskål, evt. et drys peanuts på toppen.

One Comment

  1. Hvis man ikke har peanuts som drys. Kan man med fordel komme en god håndfuld sesamfrø i spidskålen mens den bliver ristet af

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*