peanutbutter kylling

Peanutbutter kylling med ris og ristet spidskål

En lidt anderledes men virkelig lækker asiatisk inspireret ret. Der bliver en rigtig lækker cremet sauce der både har sødmen fra peanutbutter og noget spicy fra den røde karrypasta 🙂 Bestemt en ret man ikke må snyde sig selv for.

Penutbutter kylling med ris og ristet spidskål

3 from 26 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Kylling, Asiatisk
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

30

minutter
Frysegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g 400 kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 1 spsk 1 olie til stegning

  • 1,5 tsk 1,5 rød karrypasta

  • 400 ml 400 kokosmælk, light

  • 250 ml 250 madlavningsfløde 4 %

  • 3 spsk 3 peanutbutter (uden crunch)

  • 3 spsk 3 sojasauce

  • 1 1 lime, ubehandlet (både saft og skal)

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 300 g 300 ris

  • 350 g 350 blomkålsris

  • 1 1 spidskål

  • olie

  • salt

Sådan gør du

  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker. Opvarm lidt olie i en gryde og brun kyllingerstykkerne af.
  • Tilsæt karrypasta, kokosmælk, madlavningsfløde, peanutbutter, sojasauce og saft fra 1 lime. (riv også skallen fra limen)
  • Lad retten simre minimum 15 minutter, og smag den til med salt, peber og limeskal. Du kan evt. jævne sauce, hvis du synes den er for tynd.
  • Tilbehør
  • Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
  • Spidskålen vaskes og skæres i tynde strimler. Opvarm lidt olie på en pande og rist spidskål ved middelvarme til den er faldet sammen og blev gylden. Drys med lidt salt.
  • Server peanutbutter kyllingen med ris og ristet spidskål, evt. et drys peanuts på toppen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

6 Comments

  1. Hvis man ikke har peanuts som drys. Kan man med fordel komme en god håndfuld sesamfrø i spidskålen mens den bliver ristet af

  2. Josephine Johansen

    Smager fantastisk!

  3. Linette Michelle Jensen

    Alt for saltet! Vi fulgte opskriften til punkt og prikke ;(

  4. Vi har desværre en søn med peanutallergi, så det er meget farligt for ham at spise peanuts. Men retten er faktisk udmærket uden peanutbutter og peanutdrys

  5. Super opskrift. Dog kom jeg dobbelt så meget rød karrypasta i som angivet, uden at det gjorde den stærk. Jeg glemte salt og peber, men kom det bare på da der var øst op.

  6. Mega lækker ret! Det er ellers svært at finde noget, som en 5-årig kan li’. Jeg kan dog ike få peanutbutteren til at smelte, så der er desværre altid klumper i. Nogle gode råd? Har prøvet både den fra Rema og 365 Økologi.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*