Pikant kylling i fad

Pikant kylling er simpelthen bare så lækkert, og så er det oven i købet, også super nemt at lave 🙂 Har man en rest squash, aubergine eller et par gulerødder, gør det også rigtig godt i retten.

Pikant kylling i fad

4 from 3 votes
Recipe by Britt // Sund på budgetCourse: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

35

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 3-450 gram kyllingebryst el. inderfilet

  • olie til stegning

  • 2 peberfrugter i tern

  • 2 l øg i tern

  • 2 fed hvidløg

  • 1 ds hakkede tomater

  • 1 pk buko pikant ost el. philadelphia med løg og urter

  • 250 ml oma madlavningsfløde 4%

  • 2 spsk paprika

  • 1 bouillonterning

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • 1 ps blomkålsris, 350 g

  • 300 g ris eller grov bulgur

Sådan gør du

  • Pikant kylling
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og snit grøntsagerne. Kyllingen skæres i mundrette tern/strimler.
  • Opvarm lidt olie på en pande, og steg kyllingen til den har taget let farve. Fordel den i et ildfast fad.
  • Svits grøntsagerne kort på panden et par minutter og hæld det over kyllingen.
  • Kom hakkede tomater, pikantost, madlavningsfløde, paprika og bouillon på panden og varm det igennem. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen over grøntsagerne og kyllingen i fadet.
  • Sæt fadet i ovnen og bag det i ovnen i ca. 25 minutter.
  • Tilbehør
  • Kog risen/bulguren som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen.
  • Servér risen sammen med den pikante kylling.

Noter

  • Tip! Er du til spicy mad, er retten også rigtig god med chili – både frisk og stødt.
  • Pris pr. person: 16-17 kr

4 Comments

  1. Når du skriver bouillon, er det så kun terningen eller skal den opløses i vand?

    • Britt // Sund på budget

      Hvis der står 1 bouillonterning, så er det bare 1 bouillonterning ved mindre andet er angivet.

  2. erika jørgensen

    det var vores absolut favorit indtil nu ! tak for opskriften

  3. Dejlig ret. Som tidl tilknyttet overvægt børneafd i Holbæk brugte jeg nogen teknikker derfra til at reducere fedtprocenten. En halv pakke hvidløgsost tilsatte urter og hvidløg og ekstra boullion. Ekstra Tilsat gulerødder, Dobbelt op af blomkålsris. Omafløde halveredes, tilsatte 2dl minimælk rørt med 2 tsk maizena. Meget lettere ret og stadig velsmagendetak

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*