Vegetar bolognese

Vegetarisk bolognese

I må endelig ikke snyde jer selv for denne virkelig lækre kødfri (og vegetariske/veganske) bolognese. De blendede grøntsager, særligt champignoner, giver saucen en slags kødstruktur, og man savner faktisk ikke kødet 🙂 Det er dog ret vigtigt for konsistensen og smagen, at grøntsagerne blendes – det bliver bare ikke det samme med rivejern eller i hånden.

Vegetarisk bolognese

4 from 7 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Vegetar
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 400 g champignon

  • 2 alm løg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 rød peberfrugt

  • 2 store gulerødder

  • 2 ds hakkede tomater

  • 1 ds tomatpure 140 g

  • 3 spsk balsamico

  • 1 bouillonterning

  • 2 tsk timian

  • 2 tsk basilikum

  • 2 tsk paprika

  • 1 spsk sukker

  • salt og peber

  • olie til stegning

  • Tilbehør
  • 300 g fuldkornspasta el. spaghetti

Sådan gør du

  • Vask champignonerne og skær dem kvarte. Pil løg og hvid løg og skær dem i grove stykker. Gulerødderne skrælles og peberfrugten vaskes og renses for top og indmad.
  • Hak alle grøntsagerne fint i en blender eller foodprocesser. Hvis du ikke har dette, kan du også koge grøntsagerne i de hakkede tomater i en gryde, og blende dem med en stavblender når de er møre. Alternativt kan man også rive alle grøntsagerne fint på et rivejern, men det tager lang tid og resultatet bliver ikke det samme.
  • Opvarm lidt olie en gryde, og kom de blendede grøntsager i gryden. Svits et par minutter.
  • Tilføj herefter hakkede tomater, tomatpure, balsamico og krydderier, og lad retten simre i 15 minutter – gerne længere. Smag til med salt og peber. Synes du saucen er for tynd, så lad den koge yderligere ind.
  • Kog pastan som anvist på pakken og servér med den vegetariske bolognese og evt. lidt revet parmesan.
  • Tip: squash, aubergine og bladselleri gør sig også rigtig godt i retten.

One Comment

  1. Tip: min erfaring er at vegetariske retter med svampe bliver meget bedre hvis man lader svampene få godt med stegeskorpe.
    Altså ikke til de er brankede vel, men bare undlade at rør rundt i panden.
    Og så forsøge at vende svampene bagefter så de også kan steges på den anden side.

    Der giver meget mere umani i smagen end da jeg rørte for meget rundt i mine grøntsager.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*