Lækre og nemme pitabrød med fuldkorn – perfekt til aftensmaden eller madpakken 😛
Pitabrød m. fuldkorn
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl vand, håndvarmt
- 2 spsk olie
- 2 tsk sukker
- 2 tsk salt
- 200 g hvid fuldkorns hvedemel el. grahamsmel
- 300 g hvedemel
Sådan gør du
- Opvarm vandet til det er håndvarmt – du må ikke brænde dig på vandet, så slår du gæren ihjel.
- Udrør gæren i vandet, og tilsæt de øvrige ingredienser. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen (dejen må ikke blive for tør) og ælt dejen til den er blank og smidig.
- Lad dejen hæve i 45 minutter.
- Del dejen i 6 lige store stykker og form dem til boller. Brug en kagerulle til at rulle bollerne ud til pitabrød ca. 10 cm i diameter.
- Kom bagepapir på 2 bageplader og læg 3 pitabrød på hver. Lad pitabrødene hæve ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Når ovnen er varm bages pitabrødene i ca. 12 minutter til de er gyldne.
- Lad pitabrødene køle let af inden de flækkes og fyldes med dit yndlings fyld 🙂
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Ej hvor en lækker, nem og hurtig opskrift! Jeg tilføjede lidt nigellafrø til dejen det gav det extra pift.
Mange tak, jeg tror ikke jeg kommer til at købe pita brød igen.
Dejligt at de kan bruges 🙂 Købe-pitabrød bliver aldrig de samme igen 😉
Kan man erstatte al melen med hvedemel? Mvh Caroline
Det kan du godt, men så sænker du også sundhedsværdien af pitabrødene 🙂
Ved du om disse er velegnede til at fryse ned ?
Har du prøvet opskriften som langtidshævede pitabrød? Så man evt. kan gøre dejen klar aftenen før?
Det har jeg desværre ikke prøvet. Men jeg har prøvet at bage dem dagen før og så lune dem når de skulle bruges, det fungerer udmærket 🙂