Quinoasalat med kål og avocadodressing

En lækker, smagfuld og fiberrig salat der mætter. Kan spises som den er eller bruges som tilbehør til f.eks. hvid fisk, kylling eller lækre bønnedeller 🙂 Er du til oliven kan du også erstatte de soltørrede tomater med oliven skåret i skiver.

Quinoasalat med kål og avocadodressing

5 fra 1 stemme
Forb. tid 25 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Ret Salat
Køkken Vegetarisk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 2 dl quinoa kogt og afkølet
  • 250 g snittet grønkål
  • 300 g kålsalat blanding af rødkål, hvidkål og gulerødder
  • 250 g cherrytomater
  • 10 soltørrede tomater
  • 1 bundt forårsløg

Avocado dressing

  • 1 moden avocado
  • 1 håndfuld persille
  • 1 dl fraiche 5%
  • 1 lime, saften
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 tsk salt
  • 3-5 spsk vand

Sådan gør du
 

  • Kog quinoa som anvist på posen og lad det køle.
  • Snit kålen fint, skær tomater i både, og hak forårsløg og soltørrede tomater.
  • Fjerne skræl og sten fra avocadoen og blend den med de resterende ingredienser til dressingen. Juster tykkelsen på dressing med vand. Smag til med salt.
  • Vend grøntsagerne sammen med dressing og lad det trække 5 min inden servering.
  • Kan spises som den er eller som tilbehør til f.eks. fisk, kylling eller bønnedeller.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

One Comment

  1. Elisabeth

    Så lækker. Men vi lavede den som tilbehør.

5 from 1 vote

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*