Brændende kærlighed m. rodfrugtmos

Print Recipe
Brændende kærlighed m. rodfrugtmos
Region Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g bacon i tern
  • 5 finthakkede løg ca. 400 g
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 500 g persillerødder el. pastinakker
  • 500 g knoldselleri
  • 3 dl mælk skummet el. mini
  • evt en klat smør
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • peber
  • 200 g syltede rødbeder u. sukker
Region Svinekød
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 200 g bacon i tern
  • 5 finthakkede løg ca. 400 g
Kartoffelmos
  • 1 kg kartofler
  • 500 g persillerødder el. pastinakker
  • 500 g knoldselleri
  • 3 dl mælk skummet el. mini
  • evt en klat smør
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • peber
  • 200 g syltede rødbeder u. sukker
Instruktioner
Kartoffelmos
  1. Skræl kartofler, knoldselleri og persillerrødder/pastinak og skær dem i mindre stykker.
  2. Kog grøntsagerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne med en kartoffelstøder eller et piskeris.
  3. Tilsæt mælken lidt ad gangen – til mosen har en passende konsistens. Tilsæt salt, muskatnød og peber, evt. en klat smør. Smag til med peber og muskatnød.
Løg og bacon
  1. Skræl og hak løg i fine tern.
  2. Varn en pande. Steg først baconternene i 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 7 minutter ved jævn varme – til de er sprøde. Tag baconternene af panden.
  3. Kom løgene på panden og steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter – eller til de er gyldne. Kom baconternene tilbage til løgene og hold det varmt.
  4. Server mos sammen med bacon, løg og rødbeder skåret i tern.
Recipe Notes

Pris pr. mand: 8-10 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*