Forberedelses tid | 15 minutter |
Tilberedningstid | 25 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 200 g bacon i tern
- 5 finthakkede løg ca. 400 g
Kartoffelmos
- 1 kg kartofler
- 500 g persillerødder el. pastinakker
- 500 g knoldselleri
- 3 dl mælk skummet el. mini
- evt en klat smør
- 1 tsk salt
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- peber
- 200 g syltede rødbeder u. sukker
Ingredienser
Kartoffelmos
|
|
Instruktioner
Kartoffelmos
- Skræl kartofler, knoldselleri og persillerrødder/pastinak og skær dem i mindre stykker.
- Kog grøntsagerne møre i usaltet vand. Hæld vandet fra og mos grønsagerne med en kartoffelstøder eller et piskeris.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen – til mosen har en passende konsistens. Tilsæt salt, muskatnød og peber, evt. en klat smør. Smag til med peber og muskatnød.
Løg og bacon
- Skræl og hak løg i fine tern.
- Varn en pande. Steg først baconternene i 2 minutter ved kraftig varme og derefter i ca. 7 minutter ved jævn varme – til de er sprøde. Tag baconternene af panden.
- Kom løgene på panden og steg dem ved jævn varme i 5-10 minutter – eller til de er gyldne. Kom baconternene tilbage til løgene og hold det varmt.
- Server mos sammen med bacon, løg og rødbeder skåret i tern.
Recipe Notes
Pris pr. mand: 8-10 kr