Rodfrugtsuppe m. timian og rugbrødscroutoner

Print Recipe
Rodfrugtsuppe m. timian og rugbrødscroutoner
Region Suppe, Vegetarisk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 3 store gulerødder
  • 3 løg
  • 600 g pastinakker el. persillerødder bland gerne
  • 1 liter vand
  • 3 tsk timian
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • salt og peber
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
Rugbrødscroutoner
  • 5 skiver rugbrød
  • 2 spsk olie smagsneutral
  • 2 tsk salt
Region Suppe, Vegetarisk
Forberedelses tid 10 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 3 store gulerødder
  • 3 løg
  • 600 g pastinakker el. persillerødder bland gerne
  • 1 liter vand
  • 3 tsk timian
  • 3 fed hvidløg
  • 1 bouillonterning høns el. grøntsag
  • salt og peber
  • 2,5 dl oma madlavningsfløde 4%
Rugbrødscroutoner
  • 5 skiver rugbrød
  • 2 spsk olie smagsneutral
  • 2 tsk salt
Instruktioner
  1. Skræl kartofler, gulerødder, rodfrugter, hvidløg og løg, og skær dem i grove stykker.
  2. Kom grøntsagerne i en stor gryde sammen med vand, bouillon og krydderier. Lad grøntsagerne koge i 35-40 minutter til grøntsagerne er møre. Imens kan du lave rugbrødscroutoner.
  3. Blend suppen i gryden med en stavblender. Tilføj madlavningsfløde og varm suppen igennen - tilsæt evt. mere vand hvis du synes suppen er for tyk. Smag suppen til med salt, peber og evt. mere timian.
  4. Rugbrødscroutoner Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  5. Skær rugbrød i tern og fordel ternene på en bageplade med bagepapir.
  6. Dryp lidt olie på rugbrødet, og drys med salt. Bag dem i ovnen i ca. 6-8 minutter til de er sprøde - rør evt i ternene undervejs.
  7. Servér suppen med de sprøde rugbrødscroutoner.
Recipe Notes

Pris pr. mand: ca. 6 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*