Forberedelses tid | 15 minutter |
Ventetid | 40 miunter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 25 g gær
- 3 dl lunkent vand
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 1 tsk sukker
- 150 g fuldkornsmel f.eks. grahamsmel, rugmel, osv. (se efter fuldkornsmærket)
- 300 g hvedemel el. pizzamel
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Opløs gæren i lunkent vand. Tilsæt sukker, salt og olie, og rør det ud.
- Tilsæt fuldkornsmel og derefter hvedemel lidt af gangen til dejen er fast og let klæbrig.
- Ælt dejen godt, gerne 5-10 minutter hvis du har tid - tro mig det gør en kæmpe forskel for dejen.
- Lad dejen hæve tildækket i 40 minutter. Har du god tid må den gerne hæve længere - giv den da en lille æltetur halvvejs.
- (Personligt plejer jeg at lave dejen om eftermiddagen så snart jeg kommer hjem, og så ellers ælte den 1-2 gange undervejs).