Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

Print Recipe
Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede
Region Bagværk
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 spsk olie gerne rapsolie
  • 1 æg
  • 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • evt. sesamfrø til drys
  • 9 pølser i halve
Region Bagværk
Antal personer
stk
Ingredienser
  • 50 g gær
  • 4 dl minimælk
  • 2 spsk sukker
  • 1,5 tsk salt
  • 3 spsk olie gerne rapsolie
  • 1 æg
  • 500 g hvid fuldkornshvedemel
  • 200 g hvedemel
  • evt. sesamfrø til drys
  • 9 pølser i halve
Instruktioner
  1. Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.
  2. Tilsæt sukker, salt, olie, æg og hvid fuldkornshvedemel.
  3. Tilsæt hvedemel lidt af gangen - dejen må gerne klistre lidt.
  4. Ælt dejen grundigt ca. 5-7 minutter.
  5. Opdel dejen i 3 lige store stykker. Rul hver klump ud til en stor cirkel på et meldrysset bor.
  6. Skær dejcirklen ud i 6 stykker/trekanter (ligesom en pizza). Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign.
  7. Læg en halv pølse på det bredeste stykke af trekanten, og rul dem sammen ind mod midten.
  8. Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter. Tænd ovnen på 200 grader,
  9. Pensel pølsehornene med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har.
  10. Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde.
Recipe Notes

Pris: 2-3 kr pr. pølsehorn

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*