sunde pølsehorn

Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

Jeg har for første gang bagt pølsehorn med hvid fuldkornshvedemel, og jeg må indrømme at jeg er kæmpe fan. Hvid fuldkornshvedemel er 100% fuldkorn, men smager som almindelig hvedemel. Du kan altså bage “hvidt” brød med masser af fuldkorn – super snedigt hvis man har kræsne børn eller ægtefæller der ikke er så glad for groft brød 😉

Pølsehorn m. hvid fuldkornshvede

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Bagværk
Antal

18

stk
Forberedelsestid

25

minutes
Tilberedningstid

15

minutes
Hævetid

1

hour 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 50 g gær

  • 4 dl minimælk

  • 2 spsk sukker

  • 1 tsk salt

  • 3 spsk olie gerne rapsolie

  • 1 æg

  • 500 g hvid fuldkornshvedemel

  • 200 g hvedemel

  • evt. sesamfrø til drys

  • 9 pølser i halve

Sådan gør du

  • Lun mælken til den er håndvarm og rør gæren ud i mælken.
  • Tilsæt sukker, salt, olie, æg og hvid fuldkornshvedemel.
  • Tilsæt hvedemel lidt af gangen – dejen må gerne klistre lidt.
  • Ælt dejen grundigt ca. 5-7 minutter.
  • Opdel dejen i 3 lige store stykker. Rul hver klump ud til en stor cirkel på et meldrysset bor.
  • Skær dejcirklen ud i 6 stykker/trekanter (ligesom en pizza). Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign.
  • Læg en halv pølse på det bredeste stykke af trekanten, og rul dem sammen ind mod midten.
  • Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve tildækket i ca. 60 minutter.
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Pensel pølsehornene med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har.
  • Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*