Stegt flæsk med persillesauce

Print Recipe
Stegt flæsk med persillesauce
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 400 g flæsk i skiver
Persillesauce
  • 10 g smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 dl kartoffelvand
  • 1 potte persille fint hakket
  • salt og peber
Region Dansk, Svinekød
Forberedelses tid 20 minutter
Tilberedningstid 25 minutter
Antal personer
Ingredienser
  • 500 g kartofler
  • 500 g gulerødder
  • 400 g flæsk i skiver
Persillesauce
  • 10 g smør eller smagsneutral olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl minimælk
  • 1 dl kartoffelvand
  • 1 potte persille fint hakket
  • salt og peber
Instruktioner
Flæsk
  1. Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
  2. Bank flæskeskiverne godt flade og drys med salt .Læg skiverne på en bageplade med bagepapir og steg dem midt i ovnen i ca. 20-25 minutter. Vend skiverne undervejs.
Tilbehør
  1. Skræl gulerødder og kartofler, og kog dem i letsaltet vand ca. 20 minutter til de er møre. Du skal bruge ca ½-1 dl af kogevandet til saucen.
Persillesauce
  1. Varm fedtstof i en lille gryde. Tilsæt mel og pisk det godt sammen ved jævn varme.
  2. Hæld mælken i lidt ad gangen og pisk godt hele tiden så det ikke klumper.
  3. Tilsæt kartoffelvand til du har den ønskede konsistens. Tilsæt persille samt salt og peber, og kog saucen igennem.
Recipe Notes

Pris pr. person: 9-11 kr

Del denne opskrift
 

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*