Forberedelses tid | 30 minutter |
Tilberedningstid | 30 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
Sauce
- 2 løg finthakket
- 3 fed hvidløg finthakket
- 1 bk champignon i skiver
- 2 dl røde linser tørrede
- 2 ds hakkede tomater
- 1 squash revet
- 3 dl vand
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 3 tsk Oregano
- 2 tsk paprika
- 2 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- olie til stegning
- salt og peber
Ingredienser
Sauce
|
|
Instruktioner
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Vask, skræl og skær kartofler i tynde skiver. Vask auberginen og skær den i skiver.
Sauce
- Svits løg og hvidløg i lidt olie i en gryde. Tilføj champignon og rist dem af 2-3 minutter.
- Tilføj hakkede tomater, revet squash, linser, vand, bouillon og krydderier. Lad det simre i 20 minutter (husk at smage til med salt og peber når den har kogt). Imens kan du lave den hvide sauce.
Hvid sauce
- Smelt smørret i en gryde ved middelvarme.
- Tilsæt mel og pisk det godt igennem.
- Tilsæt mælken lidt ad gangen og rør konstant således at det ikke klumper. Blev ved med at piske indtil sovsen samler sig. Tilsæt ost, og rør det ud i saucen.
- Tag saucen af varmen og slå et æg i ad gangen, imens du pisker. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Moussaka
- Læg kartoffelskiverne i bunden af et stort ildfastfad. Læg herefter aubergine skiverne ovenpå kartoflerne. Fordel saucen med linser over kartofler og aubergine.
- (Du kan evt. gemme et par aubergineskiver til at pynte på toppen).
- Hæld til slut den hvide sauce over moussakaen og bag den i ovnen i ca. 40-45 minutter til saucen har sat sig og kartoflerne er møre.