Forberedelses tid | 20 minutter |
Tilberedningstid | 10 minutter |
Antal personer |
|
Ingredienser
- 3 peberfrugter (jeg brugte rød, gul og grøn)
- 2 store løg
- 2 fed hvidløg
- 2 ds kidneybønner evt. chilibønner
- 1 ds majs
- 2 modne avocadoer
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk paprika
- 1 spsk fraiche 5% eller 1 tsk mayo
- 1 skvæt citronsaft
- 100 gram revet cheddar
- 4 store fuldkornstortillas
- Valgfrit tilbehør: eks. salsa, jalapenos, osv.
- salt og peber
- olie til stegning
Ingredienser
|
|
Instruktioner
- Guacamole: Flæk avocadoerne på midten, pil stenen ud og frigør avocado-kød med en teske. Put avocado-kødet i en skål, sammen med 1 fed presset hvidløg, lidt citronsaft og 1 spsk. fraiche. Mos det hele godt sammen og smag til med salt og peber. Sæt guacamolen på køl imens du laver resten.
- Peberfrugterne skylles og skæres i strimler. Løgene skrælles og skæres i grove både.
- Hæld vædden fra majs og bønnerne, ved mindre du har valgt chilibønnerne, så hold da halvdelen af saucen fra chilibønnerne tilbage.
- Varm en stor pande eller wok med lidt olie. Tilsæt peberfrugt, løg og 1 presset fed hvidløg. Lad det svitse 3-4 minutter.
- Tilsæt krydderier og kidneybønner + evt. chilisauce fra dåsen, og lad det simre med grøntsagerne.
- Tilsæt til sidst majs og smag til med salt og peber.
- Tag panden af varmen og lun pandekagerne i enten ovn eller mikroovn.
- Server de lune tacos med en god klat bønnefyld, toppet med revet cheddar og en klat guacamole + evt. salsa, jalapenos eller hvad man nu kan lide.
- Hvis du er til en lidt stærkere version, kan du med fordel tilføje en tsk. sambal oelek eller anden chili til bønnefyldet ved trin 5.