Røget skinke med sennepstuvede kartofler

Røget skinke med sennepstuvede kartofler og ristet bønneblanding

Dagens menu er rigtig lækker weekendmad i form af en saftig røget skinke med tilbehør. Imens skinken hygger sig i ovnen, tilberedes tilbehøret. Husk at lade skinken trække efter den er kommet ud af ovnen, for at bevare saften i kødet 🙂

Røget skinke med sennepstuvede kartofler og ristet bønneblanding

4 from 7 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Svinekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

1

hour 

10

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 500 g røget skinke

  • 1 kg kartofler

  • 2 alm løg

  • 1 spsk olie

  • 5 dl minimælk

  • mel til jævning

  • salt og peber

  • 2 spsk sennep helst dijon

  • 450 g bønneblanding

  • 200 g gulerødder

Sådan gør du

  • Kom skinken i et ildfastfad. Skinken steges i ovnen ved 180 grader i ca. 70 minutter. Hvis du har et stegetermometer, skal kernetemperaturen sige 75 grader. Den færdige skinke pakkes ind i staniol og skal trække i ca. 20-25 minutter.
  • Kog kartofler og gulerødder, og lad dem køle lidt af.
  • Hak løg fint. Varm fedtstof i en gryde og svits løgene heri til de er klare. Tilsæt mælk og bring blandingen i kog.
  • Jævn mælken med lidt mel og vand. Kog saucen i et par minutter under omrøring.
  • Skær kartofler og gulerødder grove tern, og kom dem i sovsen. Varm det hele godt igennem og tilsæt sennep. Smag stuvningen til med salt og peber, og evt. mere sennep.
  • Tilbered bønneblanding som anvist på posen – steg blanding i lidt olie i 6-7 minutter.
  • Skær skinken i skiver og servér dem med sennepstuvede kartofler og bønneblanding.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*