lasagnette

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne er en rigtig familiefavorit med masser af grøntsager og god smag. Har du grøntsagsrester der skal spises, er kyllingelasagnen en oplagt mulighed for at få disse brugt – det meste kan bruges 🙂

lasagnette

Kyllingelasagne

4.86 fra 7 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling, Lasagne
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Kødsauce

  • 400 g hakket kylling max 10% fedt
  • 1 spsk olie eller smør
  • 3 gulerødder
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 squash
  • evt. peberfrugt el. aubergine
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk timian
  • salt og peber
  • 2 tsk paprika
  • 1 bouillonterning
  • 12 fuldkornslasagneplader

Bechamelsauce

  • 5 dl minimælk
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
  • 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

Topping

  • 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

Sådan gør du
 

Kødsauce

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kylling og brun kødet godt.
  • Tilsæt grøntsagerne og svits et par minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og vand.
  • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.

Bechamelsauce

  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
  • Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Lasagne

  • Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.
  • Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

2 Comments

  1. Tine Hedegaard

    Min datter er normalt ikke så vild med “min” lasagne, men denne her blev rost til skyerne, og vi bruger kun denne opskrift fremover.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*