lasagnette

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne er en rigtig familiefavorit med masser af grøntsager og god smag. Har du grøntsagsrester der skal spises, er kyllingelasagnen en oplagt mulighed for at få disse brugt – det meste kan bruges 🙂

Kyllingelasagne

4 from 7 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Lasagne
Antal

5

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

1

hour 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kødsauce
  • 450 g 450 hakket kylling max 10% fedt

  • 3 3 gulerødder revet

  • 2 2 alm. løg finthakket

  • 2 fed 2 hvidløg

  • 2 ds 2 hakkede tomater

  • 2 dl 2 vand

  • 1 1 squash revet

  • evt. peberfrugt el. aubergine i tern/revet

  • 1 spsk 1 oregano

  • 1 tsk 1 timian

  • salt og peber

  • 2 tsk 2 paprika

  • 1 1 bouillonterning kylling el. grøntsag

  • 12 fuldkornslasagneplader

  • Bechamelsauce
  • 5 dl 5 minimælk

  • 2,5 spsk 2,5 hvedemel

  • 1 spsk 1 olie eller smør

  • 0,5 tsk 0,5 muskatnød stødt

  • salt og peber

  • 0,5 ps 0,5 revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

  • Topping
  • 0,5 ps 0,5 revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

Sådan gør du

  • Kødsauce
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kylling og brun kødet godt.
  • Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsager.
  • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.
  • Bechamelsauce
  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
  • Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
  • Lasagne
  • Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.
  • Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.

2 Comments

  1. Tine Hedegaard

    Min datter er normalt ikke så vild med “min” lasagne, men denne her blev rost til skyerne, og vi bruger kun denne opskrift fremover.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*