lasagnette

Kyllingelasagne

Kyllingelasagne er en rigtig familiefavorit med masser af grøntsager og god smag. Har du grøntsagsrester der skal spises, er kyllingelasagnen en oplagt mulighed for at få disse brugt – det meste kan bruges 🙂

lasagnette

Kyllingelasagne

4.88 fra 8 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Kylling, Lasagne
Antal 5 personer

Ingredienser
  

Kødsauce

  • 400 g hakket kylling max 10% fedt
  • 1 spsk olie eller smør
  • 3 gulerødder
  • 2 alm. løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl vand
  • 1 squash
  • evt. peberfrugt el. aubergine
  • 1 spsk oregano
  • 1 tsk timian
  • salt og peber
  • 2 tsk paprika
  • 1 bouillonterning
  • 12 fuldkornslasagneplader

Bechamelsauce

  • 5 dl minimælk
  • 2,5 spsk hvedemel
  • 0,5 tsk muskatnød stødt
  • salt og peber
  • 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

Topping

  • 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram

Sådan gør du
 

Kødsauce

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kylling og brun kødet godt.
  • Tilsæt grøntsagerne og svits et par minutter.
  • Tilsæt hakkede tomater og vand.
  • Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.

Bechamelsauce

  • Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
  • Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Lasagne

  • Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.
  • Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

4 Comments

  1. Tine Hedegaard

    Min datter er normalt ikke så vild med “min” lasagne, men denne her blev rost til skyerne, og vi bruger kun denne opskrift fremover.

  2. Hvor meget olie skal der i 🥴

4.88 from 8 votes (8 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*

Kyllingelasagne


Print Recipe


Kyllingelasagne

Region Italiensk, Kylling

Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 40 minutter

Antal personer


Ingredienser
Kødsauce

Bechamelsauce

Topping

Region Italiensk, Kylling

Forberedelses tid 25 minutter
Tilberedningstid 40 minutter

Antal personer


Ingredienser
Kødsauce

Bechamelsauce

Topping


Instruktioner
Kødsauce
  1. Tænd ovnen på 200 grader.

  2. Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kyllingog brun kødet godt.

  3. Tilsæt hakkede tomater, vand og grøntsager.

  4. Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.

Bechamelsauce
  1. Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.

  2. Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.

Lasagne
  1. Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.

  2. Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.

One Comment

  1. Skal der ikke også ost i saucen ?

4.88 from 8 votes (8 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*