Kyllingelasagne er en rigtig familiefavorit med masser af grøntsager og god smag. Har du grøntsagsrester der skal spises, er kyllingelasagnen en oplagt mulighed for at få disse brugt – det meste kan bruges 🙂
Kyllingelasagne
Ingredienser
Kødsauce
- 400 g hakket kylling max 10% fedt
- 1 spsk olie eller smør
- 3 gulerødder
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 ds hakkede tomater
- 2 dl vand
- 1 squash
- evt. peberfrugt el. aubergine
- 1 spsk oregano
- 1 tsk timian
- salt og peber
- 2 tsk paprika
- 1 bouillonterning
- 12 fuldkornslasagneplader
Bechamelsauce
- 5 dl minimælk
- 2,5 spsk hvedemel
- 0,5 tsk muskatnød stødt
- salt og peber
- 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram
Topping
- 0,5 ps revet ost max 17% fedt, ca. 75 gram
Sådan gør du
Kødsauce
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Varm olie i en gryde og svits løg og hvidløg heri. Tilsæt hakket kylling og brun kødet godt.
- Tilsæt grøntsagerne og svits et par minutter.
- Tilsæt hakkede tomater og vand.
- Tilsæt krydderier og lad kødsaucen simre i ca. 10-15 minutter imens du laver bechamelsaucen. Smag til salt og peber.
Bechamelsauce
- Lav en jævning af 1 dl mælk og mel. Bring resten af mælken og olien i kog i en gryde under omrøring. Tilsæt meljævningen under omrøring.
- Tilføj ost og kog sovsen igennem, stadig under omrøring. Smag til med salt, peber og muskatnød.
Lasagne
- Fordel skiftevis lasagneplader, kødsauce og bechamelsauce i et stort ildfastfad.
- Slut af med bechamelsaucen og top med lidt revet ost. Bag lasagnen i ovnen i ca. 35-40 minutter til pladerne er møre og osten gylden.
Min datter er normalt ikke så vild med “min” lasagne, men denne her blev rost til skyerne, og vi bruger kun denne opskrift fremover.
Dejligt 🙂
Hvor meget olie skal der i 🥴
Et lille skvæt 🙂