Fuglekvidder er for mig total nostalgi. Som barn fik jeg det ofte i weekend til frokost, som lidt ekstra lækkert og jeg elskede det. Det koster en halv arm hvis man køber det færdigt i delikatessen i supermarkedet, til gengæld er det virkelig billigt at lave selv, efter at supermarkederne er begyndt at sælge pålægsmix (eller rester). Indholdet i pakkerne varierer dog, så jeg vil anbefale at kigge nærmere på pakken og gå efter dem med mest skinke.
Rugbrød m. hjemmelavet skinkesalat (fuglekvidder) og grønt
Ingredienser
- 400 g pålægsmix
- 1 alm. løg i skiver
- 4 spsk mayonnaise
- peber
- 4 tomater i skiver
- 4 gulerødder i stave
- rugbrød
Sådan gør du
- Kør pålægsmixen igennem hakkeren eller blenderen og hak det helt fint. Rør evt. 2 spsk. mayo i den hakkede skinke og krydder m. et drys peber.
- Servér skinkesalaten m. mayo, løg og tomatskiver samt gnavegrønt.
- Skinkesalaten kan sagtens fryses, så det er fint at lave en stor portion.
Det hedder altså ikke fuglekvidder, det hedder “hakket hund” 🙂
Det kommer vist an på hvor man kommer fra – der hvor jeg kommer fra hedder det fuglekvidder 🙂