Der er et super tilbud på medister i denne uge i Rema1000, så det var oplagt at inddrage det i menuén. Jeg er ikke selv, specielt meget til medister med sauce og kartofler, og derfor får vi herhjemme i stedet, medister på rugbrød, hvilket jeg til gengæld synes er ret godt.
Det skal du bruge (4. pers.):
- Rugbrød
- 1 (kyllinge)medisterpølse, 4-500 g.
- Rødkål u. sukker
- Salt og peber
- 4 Gulerødder og 1 agurk i stave
- Fedtstof til stegning
Sådan gør du:
- Kog medisteren i ca. 15 minutter – den skal bare simre.
- Varm en pande med lidt fedtstof. Kom medisteren på panden, og lad den stege ca. 4 minutter på hver side ved middel varme. Prik gerne nogle huller i medisteren med en kødnål eller gaffel, så den ikke sprækker undervejs.
- Skær medisteren i mindre stykker og server den med lun rødkål.
- Server grøntsagsstavene ved siden af rugbrødsmadderne.
Så det vil sige at medister på rugbrød, er sundt nok en gang imellem? 🙂
Mvh Carl
Ja, som med alt andet, spis med måde og husk at supplere op med grøntsager 🙂
Hej Brit
Mange tak for disse sunde og billige opskrifter. Det giver både flere penge på lommen, men vi får også nye smagsoplevelser herhjemme, som jeg og min kone synes om. Børnene på 6, 4 og 2 år er stadigvæk lidt skeptiske, men bliver “tvunget” til at tage en bid, som skal helt ned!
Angående medister – jeg er faktisk begyndt at stege dem i ovnen. Her skal man selvfølgelig passe på, at skorpen ikke bliver for hård, men jeg synes de smager bedre på den måde!
Igen tak!
Hej Mads
Mange tak, jeg er så glad for at I kan bruge det jeg laver 🙂