Herregårdsbøf er en rigtig klassiker og sjældent en ret man går helt galt i byen med. Det er nok de færreste der forbinder herregårsbøf med sund kost, men det kan sagtens lad sig gøre – det hele handler om mængder, tilbehør og fedtprocent i kødet. Hvis det er sæson kan man f.eks. med fordel udskifte kartoflerne med rodfrugter, for at få endnu flere grøntsager. Denne opskrift lever dog helt fint op til kostrådene.

Herregårdsbøf
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 kg kartofler
- 300 g ærter
- 250 g cherrytomater
- 1 gl bearnaise sauce
- 1 spsk paprika
- 1 spsk olie
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft
- Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem med 2 spsk. olie og paprika samt salt og peber.
- Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen 45-50 minutter til de sprøde. Rør gerne i dem undervejs.
- Vask cherrytomaterne og kom dem i et lille ildfast fad. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
- Varm bearnaise og ærter som anvist på posen.
- Form kødet til 4 hakkebøffer, krydr med salt og peber. Gennemsteg dem på panden ca. 6 minutter på hver side alt efter tykkelse.
- Servér bøfferne med kogte ærter, bagte tomater, kartofler samt lun bearnaise.