Sund på budget billede til opskrift

Herregårdsbøf

Herregårdsbøf er en rigtig klassiker og sjældent en ret man går helt galt i byen med. Det er nok de færreste der forbinder herregårsbøf med sund kost, men det kan sagtens lad sig gøre – det hele handler om mængder, tilbehør og fedtprocent i kødet. Hvis det er sæson kan man f.eks. med fordel udskifte kartoflerne med rodfrugter, for at få endnu flere grøntsager. Denne opskrift lever dog helt fint op til kostrådene.

Herregårdsbøf

5 from 1 vote
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Oksekød
Antal

4

personer
Forberedelsestid

20

minutes
Tilberedningstid

50

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 4-450 g hakket oksekød max 10% fedt

  • 1 kg kartofler

  • 300 g ærter frost

  • 250 g cherrytomater

  • 1 gl bearnaise sauce

  • 1 spsk paprika

  • 2 spsk olie

  • salt og peber

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft
  • Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend dem med 2 spsk. olie og paprika samt salt og peber.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen 45-50 minutter til de sprøde. Rør gerne i dem undervejs.
  • Vask cherrytomaterne og kom dem i et lille ildfast fad. Drys med salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 15-20 minutter.
  • Varm bearnaise og ærter som anvist på posen.
  • Form kødet til 4 hakkebøffer, krydr med salt og peber. Gennemsteg dem på panden ca. 6 minutter på hver side alt efter tykkelse.
  • Servér bøfferne med kogte ærter, bagte tomater, kartofler samt lun bearnaise.

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*