En lækker tallerken med kebab og knald på både farver og smag. Selvom der umiddelbart ser ud til at være mange ingredienser, er retten nem at gå til og tager ikke alt for lang tid at lave 🙂 Jeg kan anbefale at man laver den syltede rødkålssalat til den, da den virkelig giver retten en skønt syrligt pift 😛
Shawarma bowl
Ingredienser
- 2 dl ris
- 300 g kebab
- 1 ds kikærter
- 2 peberfrugter
- 1 rødløg
- 1 spsk olie til stegning
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk paprika
- salt og peber
Agurk-tomatsalat
- 4 tomater
- 1 agurk
- 3 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt persille
Hvidløgsdressing
- 2,5 dl fraiche 5%
- 1 stort fed hvidløg
- 0,5 tsk sennep
- salt og peber
Ekstra luksus
- syltet rødkålssalat (se opskrift)
Sådan gør du
- Kog risen som anvist.
- Agurk-tomatsalat: vask og hak agurk og tomat i små fine tern. Vend dem sammen citronsaft og salt og peber.
- Rør ingredienserne sammen til dressingen og smag til.
- Peberfrugt skæres i grove strimler, rødløget skæres i tynde halve skiver, hæld vandet fra kikærterne.
- Opvarm lidt olie på en pande og rist først kikærterne sammen spidskommen og paprika samt salt og peber. Tag dem til side og rist peberfrugterne på begge sider så de tager farve.
- Steg kebaben som anvist på pakken.
- Anret shawarma bowlen med alle ingredienserne. Skal det være ekstra lækkert, kan jeg anbefale at lave syltet rødkålssalat til – det smager skønt.