Du kender sikkert den traditionelle rødkål, som vi spiser til julemaden, men har du prøvet syltet rødkålsalat? Fremgangsmåden minder meget om syltede rødløg, og måske har du allerede prøvet at få det til din shawarma 😛 Syltet rødkål er dejligt syrligt indslag til salater, wraps, pita og sandwich 🙂
Syltet rødkålssalat
Ingredienser
- 500 g rødkål el. rød spidskål
- 2 dl eddike (gerne æblecidereddike)
- 2 dl sukker
- 2 dl vand
- 2 spsk salt
- evt hele peberkorn
Andet
- 1 stort sylteglas
Sådan gør du
- Snit rødkålen helt fint
- Hæld eddike, sukker, vand og salt i en gryde, og bring det i kog. Tilsæt evt. hele peberkorn.
- Kom først kålen i sylteglasset og hæld herefter lagen over. Luk låget.
- Lad kålen trække mindst 8 timer inden den tages i brug, men vent gerne et par dage inden den tages i brug.
Hvor længe kan sådan et glas holde sig?
Ca. 1 uge (måske mere).