En skøn ret der er færdig på bare 30 minutter. Perfekt til den travle hverdag, hvor maden stadig skal smage fantastisk.
Spaghetti med kyllingekødboller i cremet spinatsauce
Antal
personer
4
Forberedelsestid
15
minutesTilberedningstid
20
minutesFryseegnet
Nej
Det skal du bruge
400 g hakket kylling max 10%
1 æg
0,5 dl rasp
50 g revet parmesan el. gran padano
1 spsk pesto, grøn (basilikum)
1 fed hvidløg presset
1 tsk salt
peber
- Sauce
1 spsk olie
250 g frisk spinat vasket grundigt
2 alm løg finthakket
2 fed hvidløg finthakket
250 ml madlavningsfløde 4%
2 dl vand
1 bouillonterning kylling el. grøntsag
1 spsk pesto, grøn (basilikum)
2 spsk citronsaft
salt og peber
evt. jævning af mel og vand
- Andet
300 g fuldkornsspaghetti
50 g revet parmesan el. gran padano til drys
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen, og form dem til små kødboller. Jeg brugte 1 stor teskefuld fars pr. bolle og fik ca. 20 kødboller.
- Kog spaghettien som anvist på posen.
- Steg kødbollerne i en 1 spsk olie på panden ved middelvarme til de er gyldne og gennemstegte. Tag kødbollerne til side.
- Kom vasket spinat og finthakket løg på panden og steg det hele til spinaten er faldet sammen.
- Tilsæt hvidløg, madlavningsfløde, vand, citronsaft, bouillonterning og pesto, og lad det simre ved lav varme ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. mere pesto. Ønsker du en tykkere sauce, kan du jævne den en lille smule.
- Kom kødbollerne tilbage i saucen og varm det hele igennem. Server med kogt fuldkornsspaghetti og et drys parmesan.
Guuud hvor smager det fantastisk! Jeg kan altså ikke lide pesto- men denne ret sparker rov! MUMS SIGER JEG BARE
Virkelig lækker smag! Dejlig cremet sovs og nem at gå til. Gav den et lille skud chili, og den sad lige i øjet
Mon man kan bruge kyllingefilet i stedet for at lave kødboller?
Det kan du godt, jeg vil dog anbefale at man prøver kræfter med kødbollerne, for de løfter retten endnu højere op 🙂
Kan man bytte den friske spinat ud med den på frost?
Ja hvis det den helbladet, kan du godt 🙂
Vil du mene jeg kan anvende grønkål (el. Andet) i stedet for spinat?