kyllingekødboller

Spaghetti med kyllingekødboller i cremet spinatsauce

En skøn ret der er færdig på bare 30 minutter. Perfekt til den travle hverdag, hvor maden stadig skal smage fantastisk.

Spaghetti med kyllingekødboller i cremet spinatsauce

3 from 14 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling, Pasta
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

20

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 400 g hakket kylling max 10%

  • 1 æg

  • 0,5 dl rasp

  • 50 g revet parmesan el. gran padano

  • 1 spsk pesto, grøn (basilikum)

  • 1 fed hvidløg presset

  • 1 tsk salt

  • peber

  • Sauce
  • 1 spsk olie

  • 250 g frisk spinat vasket grundigt

  • 2 alm løg finthakket

  • 2 fed hvidløg finthakket

  • 250 ml madlavningsfløde 4%

  • 2 dl vand

  • 1 bouillonterning kylling el. grøntsag

  • 1 spsk pesto, grøn (basilikum)

  • 2 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • evt. jævning af mel og vand

  • Andet
  • 300 g fuldkornsspaghetti

  • 50 g revet parmesan el. gran padano til drys

Sådan gør du

  • Bland ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen, og form dem til små kødboller. Jeg brugte 1 stor teskefuld fars pr. bolle og fik ca. 20 kødboller.
  • Kog spaghettien som anvist på posen.
  • Steg kødbollerne i en 1 spsk olie på panden ved middelvarme til de er gyldne og gennemstegte. Tag kødbollerne til side.
  • Kom vasket spinat og finthakket løg på panden og steg det hele til spinaten er faldet sammen.
  • Tilsæt hvidløg, madlavningsfløde, vand, citronsaft, bouillonterning og pesto, og lad det simre ved lav varme ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. mere pesto. Ønsker du en tykkere sauce, kan du jævne den en lille smule.
  • Kom kødbollerne tilbage i saucen og varm det hele igennem. Server med kogt fuldkornsspaghetti og et drys parmesan.

4 Comments

  1. Guuud hvor smager det fantastisk! Jeg kan altså ikke lide pesto- men denne ret sparker rov! MUMS SIGER JEG BARE

  2. Virkelig lækker smag! Dejlig cremet sovs og nem at gå til. Gav den et lille skud chili, og den sad lige i øjet

  3. Mon man kan bruge kyllingefilet i stedet for at lave kødboller?

    • Britt // Sund på budget

      Det kan du godt, jeg vil dog anbefale at man prøver kræfter med kødbollerne, for de løfter retten endnu højere op 🙂

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*