En skøn ret der er færdig på bare 30 minutter. Perfekt til den travle hverdag, hvor maden stadig skal smage fantastisk.

Spaghetti med kyllingekødboller i cremet spinatsauce
Ingredienser
- 400 g hakket kylling max 10%
- 1 æg
- 0,5 dl rasp
- 50 g revet parmesan
- 1 spsk pesto, grøn
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- peber
Sauce
- 1 spsk olie
- 250 g frisk spinat
- 2 alm løg
- 2 fed hvidløg
- 250 ml madlavningsfløde 4%
- 2 dl vand
- 1 bouillonterning
- 1 spsk pesto, grøn
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt. jævning af mel og vand
Andet
- 300 g fuldkornsspaghetti
- 50 g revet parmesan til drys
Sådan gør du
- Bland ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen, og form dem til små kødboller. Jeg brugte 1 stor teskefuld fars pr. bolle og fik ca. 20 kødboller.
- Kog spaghettien som anvist på posen.
- Steg kødbollerne i en 1 spsk olie på panden ved middelvarme til de er gyldne og gennemstegte. Tag kødbollerne til side.
- Kom vasket spinat og finthakket løg på panden og steg det hele til spinaten er faldet sammen.
- Tilsæt hvidløg, madlavningsfløde, vand, citronsaft, bouillonterning og pesto, og lad det simre ved lav varme ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber, og evt. mere pesto. Ønsker du en tykkere sauce, kan du jævne den en lille smule.
- Kom kødbollerne tilbage i saucen og varm det hele igennem. Server med kogt fuldkornsspaghetti og et drys parmesan.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Guuud hvor smager det fantastisk! Jeg kan altså ikke lide pesto- men denne ret sparker rov! MUMS SIGER JEG BARE
Virkelig lækker smag! Dejlig cremet sovs og nem at gå til. Gav den et lille skud chili, og den sad lige i øjet
Mon man kan bruge kyllingefilet i stedet for at lave kødboller?
Det kan du godt, jeg vil dog anbefale at man prøver kræfter med kødbollerne, for de løfter retten endnu højere op 🙂
Kan man bytte den friske spinat ud med den på frost?
Ja hvis det den helbladet, kan du godt 🙂
Vil du mene jeg kan anvende grønkål (el. Andet) i stedet for spinat?
Virkelig lækker 🙂 Vi blendede sovsen og solgte den som hulk sovs – gik rent ind hos ungerne 😉
Lækker opskrift. Lavet den med svine kød,men det pesto gav det bare en lækker frisk smag.
Nu er madpakken pakker med raster og glæder mig allerede til i morgen
Fantastisk opskrift. Min ellers kræsne datter ELSKER kødbollerne, og hver gang vi laver retten sniger hun sig ud for at hapse af kødbollerne inden de blandes sammen med resten!
Jeg har lavet den med bladbeder i stedet for spinat – også super godt, især hvis man ikke er til den “slimethed” der nu engang kommer med spinat i sovs.
Og så plejer jeg at blande et par dl kogt quinoa med. Det suger sovsen til sig og klistrer til spaghettien. Så bliver retten bare next level ift. smag, og tilføjer da også lidt ekstra sundt. Win-win!