spaghetti squash ala alfredo

Spaghetti squash ala chicken alfredo

En super skøn ret, der praktisk talt bare er grøntsager, kylling og ostesauce 😛 Har du aldrig prøvet spaghetti squash, så kan det virkelig anbefales – mild og let sødelig græskarsmag og god konsistens, desværre fås de kun et par måneder om året, så det gælder om at springe til når de endelig er i butikkerne.

Spaghetti squash ala chicken alfredo

4 from 2 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

45

minutes
Fryseegnet

Nej

Det skal du bruge

  • 2 stk spaghetti squash

  • 2 spsk olie

  • salt

  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 2 fed hvidløg

  • 2,5 dl madlavningsfløde 5%

  • 2,5 dl vand

  • 1 bouillonterning, høns el. grøntsag

  • 100 g flødeost naturel el. hvidløg

  • 125 g revet mozzarella max 15% (byt evt. lidt af osten ud med emmentaler el. parmesan)

  • salt og peber

  • Tilbehør
  • evt. fuldkornsbrød

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask og skær spaghetti squashen over i to halve på den lange led. Skrab kernerne ud og smør indersiden af squashen med lidt olie. Drys til sidst med lidt salt.
    Første gang at man skal tilberede en spaghetti squash kan det være lidt tricky, så hvis du har brug for at se hvordan man gør, er her en fin video 🙂
  • Læg squashen med indersiden nedad på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen 30-35 minutter.
  • Skrab kødet ud af den færdigbagte spaghetti squash med en gaffel og trevl det fra hinanden. Sæt det til side og gem skallerne.
  • Skær kyllingen i mundrette bider.
  • Opvarm 1 spsk olie på en stor pande, og steg kyllingestykkerne et par minutter til de har taget farve.
  • Tilsæt presset hvidløg, madlavningsfløde, vand, bouillonterning og flødeost, og lad sauce og kylling simre ved svag varme i 5 minutter, til saucen er kogt ind og kyllingen gennemstegt. Tilsæt halvdelen af osten, og lad den smelte i saucen. Er saucen stadig tynd kan den jævnes med lidt mel og vand eller maizena.
  • Tilsæt den trevlede spaghetti squash og rør det ud i saucen. Smag til med salt og peber.
  • Fordel retten i de 4 halve græskarskaller og top med resten af osten.
  • Bag i ovnen i ca. 5-10 minutter til osten er smeltet og let gylden.
  • Servér evt. med et drys persille og lunt fuldkornsbrød.

One Comment

  1. Spaghetti squash er en god træning for dine arm musklerne. Her kostede det en ny kokkekniv. Men vi i mål, og vi blev meget positivt overrasket. Det smager skide godt. Dog ligner det mere kartoffelmos end pasta og synes portion er meget mættende. Vi ønsker en opskrift med samme squash med måske lavet som shephard pie?

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*