syrlig rispilaf

Syrlig rispilaf med kylling og blomkål

Nem og lækker hverdagsret med skøn citronsmag 🙂 Retten er også god med revet squash, porre eller lidt revet parmesan.

syrlig rispilaf

Syrlig rispilaf med kylling og blomkål

3.74 fra 15 stemmer
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Ret Kylling
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kylling

  • 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk balsamico
  • 1 fed hvidløg
  • 2 tsk oregano
  • salt og peber

Rispilaf

  • 1 tsk smør (el. olie)
  • 300 g ris
  • 1 bundt forårsløg
  • 350 g blomkålsris
  • 10 dl vand
  • 1 bouillonterning
  • 5 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt en håndfuld persille

Sådan gør du
 

  • Bland olie, oregano, citronsaft, balsamico, presset hvidløg og salt og peber, vend kyllingen i marinaden og lad det trække 5-10 minutter (eller længere hvis du har tid)
  • Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  • Opvarm en stor gryde, tag kyllingen op ad marinaden og kassér den overskydende marinade. Steg kyllingen i gryden ved middelvarme på begge sider til den er gennemstegt ca. 5-7 minutter alt efter hvor tyk kyllingen er.
  • Tag kyllingen op af gryden og pak den ind i staniol og hold den varm.
  • Smelt smøret i gryden og tilsæt forårsløg i skiver samt risen. Steg ris og forårsløg et par minutter. Tilsæt blomkålsris, vand, bouillonterning og citronsaft.
  • Lad vandet koge lige så stille ind, til risen er møre. Smag til med salt og peber.
  • Server rispilaffen med kylling på toppen.

Noter

u003cliu003eSkal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med tør hvidvinu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

10 Comments

  1. Hej. Tak for dine mange lækre opskrifter hvis jeg i denne ret vælger frisk blomkål, tænker du så jeg skal ændre på vandmængden?

  2. Jeg er ikke så vandt til at lave mad.. Skal man ikke koge risene før de steges?

  3. Hejsa
    Tak for de gode opskrifter… jeg kan ikke få øje på, at du har skrevet oregano på i opskriften, kun i ingredienslisten.

  4. Hej
    Jeg er også i tvivl om, hvornår man skal bruge oregano, da det ikke står i opskriften – men kun under ingredienslisten. Jeg er desuden i tvivl om, hvad du tænker, ‘man’ gør, når jeg skal stege forårsløg OG ris på samme tid i nogle minutter; risene er jo ukogte, når jeg hælder dem i, og derfor synes jeg, at det virker mærkeligt at skulle stege på dem?

    • Britt // Sund på budget

      Oregano skal bruges til kyllingen 🙂 Og ja du skal stege de ukogte ris sammen med forårsløgene som der står 🙂

  5. Kylling med marinade smagte godt, men rispilaf var virkelig kedelig og uden smag. Der var også alt for meget væske ved risene.
    En dårlig opskrift.
    Jeg har tidligere brugt virkelig mange af dine opskrifter, men denne her skuffede altså.

3.74 from 15 votes (14 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*