Nem og lækker hverdagsret med skøn citronsmag 🙂 Retten er også god med revet squash, porre eller lidt revet parmesan.

Syrlig rispilaf med kylling og blomkål
Ingredienser
Kylling
- 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamico
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk oregano
- salt og peber
Rispilaf
- 1 tsk smør (el. olie)
- 300 g ris
- 1 bundt forårsløg
- 350 g blomkålsris
- 10 dl vand
- 1 bouillonterning
- 5 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt en håndfuld persille
Sådan gør du
- Bland olie, oregano, citronsaft, balsamico, presset hvidløg og salt og peber, vend kyllingen i marinaden og lad det trække 5-10 minutter (eller længere hvis du har tid)
- Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
- Opvarm en stor gryde, tag kyllingen op ad marinaden og kassér den overskydende marinade. Steg kyllingen i gryden ved middelvarme på begge sider til den er gennemstegt ca. 5-7 minutter alt efter hvor tyk kyllingen er.
- Tag kyllingen op af gryden og pak den ind i staniol og hold den varm.
- Smelt smøret i gryden og tilsæt forårsløg i skiver samt risen. Steg ris og forårsløg et par minutter. Tilsæt blomkålsris, vand, bouillonterning og citronsaft.
- Lad vandet koge lige så stille ind, til risen er møre. Smag til med salt og peber.
- Server rispilaffen med kylling på toppen.
Noter
u003cliu003eSkal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med tør hvidvinu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej. Tak for dine mange lækre opskrifter hvis jeg i denne ret vælger frisk blomkål, tænker du så jeg skal ændre på vandmængden?
Det tænker jeg ikke at du skal 🙂
Jeg er ikke så vandt til at lave mad.. Skal man ikke koge risene før de steges?
Nej de bliver kogt bagefter i retten 🙂 Bare følg opskriften slavisk, så kan det ikke gå galt 😉
Heej
Tak for opskrifter
Er 10 dl vand ikke for meget vand?
Nej det er passende – ellers ville det jo ikke stå i opskriften 😉
Hejsa
Tak for de gode opskrifter… jeg kan ikke få øje på, at du har skrevet oregano på i opskriften, kun i ingredienslisten.
Hej
Jeg er også i tvivl om, hvornår man skal bruge oregano, da det ikke står i opskriften – men kun under ingredienslisten. Jeg er desuden i tvivl om, hvad du tænker, ‘man’ gør, når jeg skal stege forårsløg OG ris på samme tid i nogle minutter; risene er jo ukogte, når jeg hælder dem i, og derfor synes jeg, at det virker mærkeligt at skulle stege på dem?
Oregano skal bruges til kyllingen 🙂 Og ja du skal stege de ukogte ris sammen med forårsløgene som der står 🙂