Nem og lækker hverdagsret med skøn citronsmag 🙂 Retten er også god med revet squash, porre eller lidt revet parmesan.
Syrlig rispilaf med kylling og blomkål
Ingredienser
Kylling
- 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 spsk olie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk balsamico
- 1 fed hvidløg
- 2 tsk oregano
- salt og peber
Rispilaf
- 1 tsk smør (el. olie)
- 300 g ris
- 1 bundt forårsløg
- 350 g blomkålsris
- 10 dl vand
- 1 bouillonterning
- 5 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt en håndfuld persille
Sådan gør du
- Bland olie, oregano, citronsaft, balsamico, presset hvidløg og salt og peber, vend kyllingen i marinaden og lad det trække 5-10 minutter (eller længere hvis du har tid)
- Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
- Opvarm en stor gryde, tag kyllingen op ad marinaden og kassér den overskydende marinade. Steg kyllingen i gryden ved middelvarme på begge sider til den er gennemstegt ca. 5-7 minutter alt efter hvor tyk kyllingen er.
- Tag kyllingen op af gryden og pak den ind i staniol og hold den varm.
- Smelt smøret i gryden og tilsæt forårsløg i skiver samt risen. Steg ris og forårsløg et par minutter. Tilsæt blomkålsris, vand, bouillonterning og citronsaft.
- Lad vandet koge lige så stille ind, til risen er møre. Smag til med salt og peber.
- Server rispilaffen med kylling på toppen.
Noter
u003cliu003eSkal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med tør hvidvinu003c/liu003e
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Hej. Tak for dine mange lækre opskrifter hvis jeg i denne ret vælger frisk blomkål, tænker du så jeg skal ændre på vandmængden?
Det tænker jeg ikke at du skal 🙂
Jeg er ikke så vandt til at lave mad.. Skal man ikke koge risene før de steges?
Nej de bliver kogt bagefter i retten 🙂 Bare følg opskriften slavisk, så kan det ikke gå galt 😉
Heej
Tak for opskrifter
Er 10 dl vand ikke for meget vand?
Nej det er passende – ellers ville det jo ikke stå i opskriften 😉
Hejsa
Tak for de gode opskrifter… jeg kan ikke få øje på, at du har skrevet oregano på i opskriften, kun i ingredienslisten.
Hej
Jeg er også i tvivl om, hvornår man skal bruge oregano, da det ikke står i opskriften – men kun under ingredienslisten. Jeg er desuden i tvivl om, hvad du tænker, ‘man’ gør, når jeg skal stege forårsløg OG ris på samme tid i nogle minutter; risene er jo ukogte, når jeg hælder dem i, og derfor synes jeg, at det virker mærkeligt at skulle stege på dem?
Oregano skal bruges til kyllingen 🙂 Og ja du skal stege de ukogte ris sammen med forårsløgene som der står 🙂
Kylling med marinade smagte godt, men rispilaf var virkelig kedelig og uden smag. Der var også alt for meget væske ved risene.
En dårlig opskrift.
Jeg har tidligere brugt virkelig mange af dine opskrifter, men denne her skuffede altså.