syrlig rispilaf

Syrlig rispilaf med kylling og blomkål

Nem og lækker hverdagsret med skøn citronsmag 🙂 Retten er også god med revet squash, porre eller lidt revet parmesan.

Syrlig rispilaf med kylling og blomkål

3 from 4 votes
Recipe by Britt // Sund på budget Course: Kylling
Antal

4

personer
Forberedelsestid

15

minutes
Tilberedningstid

30

minutes
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Kylling
  • 400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet

  • 2 spsk olie

  • 2 spsk citronsaft

  • 1 spsk balsamico

  • 1 fed hvidløg

  • 2 tsk oregano

  • salt og peber

  • Rispilaf
  • 1 tsk smør (el. olie)

  • 300 g ris

  • 1 bundt forårsløg

  • 350 g blomkålsris

  • 10 dl vand

  • 1 bouillonterning

  • 5 spsk citronsaft

  • salt og peber

  • evt en håndfuld persille

Sådan gør du

  • Bland olie, citronsaft, balsamico, presset hvidløg og salt og peber, vend kyllingen i marinaden og lad det trække 5-10 minutter (eller længere hvis du har tid)
  • Rens forårsløgene og skær dem i skiver.
  • Opvarm en stor gryde, tag kyllingen op ad marinaden og kassér den overskydende marinade. Steg kyllingen i gryden ved middelvarme på begge sider til den er gennemstegt ca. 5-7 minutter alt efter hvor tyk kyllingen er.
  • Tag kyllingen op af gryden og pak den ind i staniol og hold den varm.
  • Smelt smøret i gryden og tilsæt forårsløg i skiver samt risen. Steg ris og forårsløg et par minutter. Tilsæt blomkålsris, vand, bouillonterning og citronsaft.
  • Lad vandet koge lige så stille ind, til risen er møre. Smag til med salt og peber.
  • Server rispilaffen med kylling på toppen.

Noter

  • Skal det være ekstra lækkert, så erstat 1-2 dl vand med tør hvidvin

4 Comments

  1. Hej. Tak for dine mange lækre opskrifter hvis jeg i denne ret vælger frisk blomkål, tænker du så jeg skal ændre på vandmængden?

  2. Jeg er ikke så vandt til at lave mad.. Skal man ikke koge risene før de steges?

    • Britt // Sund på budget

      Nej de bliver kogt bagefter i retten 🙂 Bare følg opskriften slavisk, så kan det ikke gå galt 😉

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*