sprød torsk

Sprød torsk med krydderurtedip, ærter og kartofler

En skøn sommerlig fiskeret med krydderurtedip. Retten er både mild og børnevenlig, og rigtig god til dig som ikke er så “god” til fisk 🙂

sprød torsk

Sprød torsk med krydderurtedip, ærter og kartofler

5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Sprød torsk

  • 450 g torskefileter uden skind
  • 1 æg
  • 2 dl cornflakes kan erstattes med pankorasp
  • salt og peber

Tilbehør

  • 600 g ærter
  • 1 kg kartofler gerne nye

Krydderurtedip

  • 2,5 dl fraiche 5%
  • 3 spsk mayonnaise, let
  • 2 spsk purløg el. persille
  • 2 spsk cornichoner eller drueagurker, finthakket
  • 1 tsk dild tørret (evt. frisk, brug da lidt mere)
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 tsk sennep
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  • Vask og skrab/skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
  • Pisk æg i dyb tallerken. Knus cornflakes groft, enten i en blender eller i en pose med en kagerulle. Hæld de knust cornflakes op i en dyb tallerken og bland dem med lidt salt og peber.
  • Skær torsken i mindre stykker, og vend først torsken i æg og derefter cornflakes.
  • Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og bag torsken i ovnen i 12-14 minutter. Pas på torsken ikke får for meget, da den vil blive tør.
  • Bland ingredienserne til dippen og smag den til.
  • Tilbered ærterne som anvist på posen.
  • Server den sprøde torsk sammen med kogte kartofler, lune ærter og krydderurtedip.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*