En skøn sommerlig fiskeret med krydderurtedip. Retten er både mild og børnevenlig, og rigtig god til dig som ikke er så “god” til fisk 🙂
Sprød torsk med krydderurtedip, ærter og kartofler
Ingredienser
Sprød torsk
- 450 g torskefileter uden skind
- 1 æg
- 2 dl cornflakes kan erstattes med pankorasp
- salt og peber
Tilbehør
- 600 g ærter
- 1 kg kartofler gerne nye
Krydderurtedip
- 2,5 dl fraiche 5%
- 3 spsk mayonnaise, let
- 2 spsk purløg el. persille
- 2 spsk cornichoner eller drueagurker, finthakket
- 1 tsk dild tørret (evt. frisk, brug da lidt mere)
- 2 tsk citronsaft
- 1 tsk sennep
- salt og peber
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
- Vask og skrab/skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand.
- Pisk æg i dyb tallerken. Knus cornflakes groft, enten i en blender eller i en pose med en kagerulle. Hæld de knust cornflakes op i en dyb tallerken og bland dem med lidt salt og peber.
- Skær torsken i mindre stykker, og vend først torsken i æg og derefter cornflakes.
- Læg stykkerne på en bageplade med bagepapir og bag torsken i ovnen i 12-14 minutter. Pas på torsken ikke får for meget, da den vil blive tør.
- Bland ingredienserne til dippen og smag den til.
- Tilbered ærterne som anvist på posen.
- Server den sprøde torsk sammen med kogte kartofler, lune ærter og krydderurtedip.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.