Nem og lækker aftensmad i form af stegt medister med tilbehør. Den tunge og knap så sunde pandesauce er skiftet ud med en lækker sprød rødkålssalat. Jeg lover at det er godt 😉
Stegt medister med ovnkartofler og rødkålssalat
Ingredienser
- 500 g medister
- 1 kg kartofler
- 1 spsk fedtstof til stegning
- salt og peber
- evt. sennep til dyp
Rødkålssalat
- 0,5 kg rødkål, frisk fintsnittet
- 2 æbler
- 2 appelsiner
- 1 spsk olie smagsneutral f.eks rapsolie
- 3 spsk citronsaft
- gerne en håndfuld groft hakkede valnødder
- evt. et lille drys stødt nelliker hvis du har.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Kartoflerne skrælles og skæres i både. Vend kartoflerne med 2 spsk olie samt salt og peber. Kom kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem i ovnen i ca. 40 minutter.
- Kom medisteren i en gryde, og hæld vand ved, så medisteren er dækket.
- Kog medisteren i 10 minutter ved svag varme under låg, og lad den trække i 5 minutter i kogevandet.
- Tag medisteren op og tør den fri for vand.
- Varm fedtstof på panden og steg medisteren til den er gylden på begge sider.
- Server med rødkålssalat, kartofler og sennep.
Rådkålssalat
- Rødkålen snittes fint. Appelsiner skrælles. Skær æbler og appelsiner i grove tern.
- Rør olie og citronsaft sammen, og vend rødkål, frugt og dressing sammen i en skål. Drys evt. med stødt nelliker og hakkede valnødder. Stil salaten på køl til den skal spises.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n