hotdog med fuldkorn

Store hotdogbrød med fuldkorn

Store lækre og bløde brød til hjemmelavede hotdogs.

Store hotdogbrød med fuldkorn

5 from 1 stem
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Bagværk
Antal

8

stk
Forberedelsestid

20

minutter
Tilberedningstid

13

minutter
Hævetid

1

time 
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • 25 g 25 gær

  • 3 dl 3 lunken vand

  • 1 1 æg

  • 2 spsk 2 sukker

  • 2 tsk 2 salt

  • 3 spsk 3 olie

  • 200 g 200 grahamsmel

  • 300 g 300 hvedemel

  • 1 1 æg til pensling

Sådan gør du

  • Rør gæren ud i håndvarmt vand.
  • Tilsæt sukker, salt, æg og olie, og rør det ud i vandet.
  • Tilsæt grahamsmelet og derefter hvedemel lidt af gangen til du har “ælte-venlig” dej.
  • Ælt dejen i 8-10 minutter, og lad den herefter hæve i 30 minutter.
  • Form dejen til aflange brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 30 minutter. (min ovn kan indstilles til 35 grader, så jeg hæver brødene i ovnen i 20 minutter, og tager dem herefter ud og lad dem hæve de sidste 10 minutter på køkkenbordet imens ovnen varmer op).
  • Opvarm ovnen til 200 grader og bag brødene i 11-13 minutter til de gyldne.

3 Comments

  1. Katja Boserup

    Hej jeg er vild med dine madplaner, er det mon muligt at få tilføjet næringsindhold, fiber, protein, fedt osv
    Tak igen for madplanerne

  2. Hej Britt, dejlig hjemmeside i øvrigt.
    Æg til pensling står på listen, men det nævner du ikke i opskriften. Går ud fra, at man pensler brødene lige inden de skal bages, ikke?
    Med venlig hilsen Kristina

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

*