Jeg brugte lidt af min søndag på, at bage disse lækre og sunde pølsehorn, så jeg har lidt godt i madpakken den kommende uge. Der er gulerod og solsikkerkerner i dejen, og ud over at det giver en god smag, er det også med til at bevare fugten i dejen, så de ikke bliver tørre og kedelige.
Pølsehornene er grove og rige på fuldkorn og fibre, og sammen med proteinerne fra hytteost og kyllingepølser, giver de en rigtig god mæthed. Du kan bruge alle mulige slags fuldkornsmel, så hornene er rigtig gode hvis man skal have tømt lidt ud i alle melresterne. Enjoy! 😉
Sunde pølsehorn til madpakken
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 dl lunkent vand
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 3 spsk olie
- 1 æg
- 1 dl hytteost el. fraiche
- 3 gulerødder
- 1 dl havregryn
- 1 dl solsikkerkerner eller andre kerne
- 300 g grahamsmel el. hvid hvede
- 200 g hvedemel
- 10 kyllingepølser
- æg eller mælk til pensling
- evt. ketchup el. bbq sauce
Sådan gør du
- Opløs gæren i håndvarmt vand, og tilsæt herefter sukker, salt, olie, æg, hytteost og revet gulerod.
- Rør hererfter havregryn, solsikkerner samt fuldkornsmel i dejen.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen indtil dejen er fast og let fugtig. Ælt dejen grundigt.
- Lad dejen hæve lunt i ca. 60 minutter.
- Rul dejen ud til en stor cirkel på et meldrysset bord, og skær dejen ud i 10 stykker/trekanter. Smør evt. stykkerne med ketchup el. lign., læg en pølse på det bredeste stykke af hver af trekanter og rul dem sammen ind mod midten.
- Læg de færdige pølsehorn på en bageplade med bagepapir og pensel dem med lidt æg eller mælk. Strø evt. med sesamfrø hvis du har,
- Bag pølsehornen i 12-15 minutter ved 200 grader varmluft til de er gyldne og let sprøde
Pingback: Efterårsferie på budget 2018 - gratis oplevelser for hele familien - Sund på budget