Græskargryde

Print Recipe
Græskargryde
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Region Vegetarisk
Forberedelses tid 15 minutter
Tilberedningstid 20 minutter
Antal personer
Ingredienser
Instruktioner
  1. Vask hokkaido græskarret grundigt. Halvér det og fjern kernerne.
  2. Skær græskaret i små mundrette stykker. Skrællen skal ikke fjernes - den er sund og fuld af god smag.
  3. Opvarm olie i en stor gryde og svits græskarstykkerne sammen med presset hvidløg, løgtern, spidskommen og karry i 3-4 minutter.
  4. Tilsæt kokosmælk, (røde linser), gulerødder og hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter. Tilsæt evt. lidt vand, hvis linserne suger for meget af væsken.
  5. Dræn kikærterne for vand og skær peberfrugtern i tern. Tilsæt dem til retten og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt evt. chili hvis du har og kan lide det.
  6. Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller spidskommen.
  7. Kog risene som anvist på posen.
  8. Serveres græskargryden med ris (eller et godt stykke fuldkornsbrød).
Recipe Notes

Pris pr. person: 11-13 kr

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

græskargryde

Græskargryde

Efteråret er så småt kommet til danmark, og det er blevet sæson for græskar, derfor er denne uges vegetarret en nem og lækker græskargryde. Der er knald på smagen, og hvis du er til spicy mad, kan du med fordel tilføje chili til retten. Græskar indeholder kun få kalorier, men er til gengæld rig på vitaminer og mineraler som betacaroten, vitamin B og C, folat, calcium, kalium og magnesium. 

græskargryde

Græskargryde

3.58 fra 7 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Ret vegansk, Vegetar
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 hokkaido græskar
  • 2 fed hvidløg
  • 1 alm løg
  • 2 spsk karry
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 gulerødder
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 ds kikærter
  • 2 peberfrugter
  • 2 spsk olie til stegning
  • 2 spsk citronsaft
  • salt og peber
  • evt. chili el. cayennepeber
  • 300 g ris

Sådan gør du
 

  • Vask hokkaido græskarret grundigt. Halvér det og fjern kernerne.
  • Skær græskaret i små mundrette stykker. Skrællen skal ikke fjernes – den er sund og fuld af god smag.
  • Opvarm olie i en stor gryde og svits græskarstykkerne sammen med presset hvidløg, løgtern, spidskommen og karry i 3-4 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, gulerødder og hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter.
  • Dræn kikærterne for vand og skær peberfrugtern i tern. Tilsæt dem til retten og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt evt. chili hvis du har og kan lide det.
  • Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller spidskommen.
  • Kog risene som anvist på posen.
  • Serveres græskargryden med ris (eller et godt stykke fuldkornsbrød).

7 Comments

  1. Super koncept. Hele familien glæder sig over dine sunde og spændende retter.

  2. Vi er så glade for dine madplaner, så lækre, billigt og samtidig sundt.
    Kh. Pia

  3. Super lækker græskargryde, hele familien var begejstret! Jeg undlod peberfrugterne da børnene ikke bryder sig om kogte peberfrugter. Og der er mad til mindst to dage til os tre, det er også altid dejligt:)
    Tak for opskriften!

  4. Virkelig lækker gryde! Vi brugte dog meget længere tid end det angivne på tilberedning, da det tog lang tid at skære græskarret.

  5. Christina Nisted

    Mjahhh. Lidt kedelig ret.

3.58 from 7 votes (5 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*