Efteråret er så småt kommet til danmark, og det er blevet sæson for græskar, derfor er denne uges vegetarret en nem og lækker græskargryde. Der er knald på smagen, og hvis du er til spicy mad, kan du med fordel tilføje chili til retten. Græskar indeholder kun få kalorier, men er til gengæld rig på vitaminer og mineraler som betacaroten, vitamin B og C, folat, calcium, kalium og magnesium.

Græskargryde
Ingredienser
- 1 hokkaido græskar
- 2 fed hvidløg
- 1 alm løg
- 2 spsk karry
- 1 tsk spidskommen
- 2 gulerødder
- 400 ml kokosmælk
- 1 ds hakkede tomater
- 1 ds kikærter
- 2 peberfrugter
- 2 spsk olie til stegning
- 2 spsk citronsaft
- salt og peber
- evt. chili el. cayennepeber
- 300 g ris
Sådan gør du
- Vask hokkaido græskarret grundigt. Halvér det og fjern kernerne.
- Skær græskaret i små mundrette stykker. Skrællen skal ikke fjernes – den er sund og fuld af god smag.
- Opvarm olie i en stor gryde og svits græskarstykkerne sammen med presset hvidløg, løgtern, spidskommen og karry i 3-4 minutter.
- Tilsæt kokosmælk, gulerødder og hakkede tomater. Lad det simre i 20 minutter.
- Dræn kikærterne for vand og skær peberfrugtern i tern. Tilsæt dem til retten og lad det simre yderligere 10 minutter. Tilsæt evt. chili hvis du har og kan lide det.
- Smag til med citronsaft, salt og peber – og eventuelt mere karry eller spidskommen.
- Kog risene som anvist på posen.
- Serveres græskargryden med ris (eller et godt stykke fuldkornsbrød).
Super koncept. Hele familien glæder sig over dine sunde og spændende retter.
Dejligt at det kan bruges 🙂
Vi er så glade for dine madplaner, så lækre, billigt og samtidig sundt.
Kh. Pia
Dejligt at det kan bruges 🙂
Super lækker græskargryde, hele familien var begejstret! Jeg undlod peberfrugterne da børnene ikke bryder sig om kogte peberfrugter. Og der er mad til mindst to dage til os tre, det er også altid dejligt:)
Tak for opskriften!
Virkelig lækker gryde! Vi brugte dog meget længere tid end det angivne på tilberedning, da det tog lang tid at skære græskarret.
Mjahhh. Lidt kedelig ret.