En nem og rigtig lækker hverdagsret med masser af smag og sprøde grøntsager.
Sursød kylling
Ingredienser
- 350-400 g kyllingebryst, inderfilet eller lårfilet
- 2 alm. løg
- 2 fed hvidløg
- 2 peberfrugter
- 2 gulerødder
- 2 spsk olie til stegning
- 1 ds ananas i tern
- 1,5 dl saft/lage fra ananasen
- 1 dl vand
- 1 bouillonterning
- 3 spsk ketchup
- 2 spsk balsamico
- 2 spsk soyasauce
- 1 spsk honning
- ingefær
- chili eller cayennepeber
- salt og peber
- mel og vand til jævning
Tilbehør
- 250 g fuldkornsnudler eller ris/blomkålsris
Sådan gør du
- Skær kyllingen i mundrette bider.
- Løg, peberfrugt og gulerødder skæres i tern. Hvidløg pilles og presses.
- Hæld saften fra ananassen i en beholder for sig.
- Opvarm lidt olie i stor pande eller gryde ved middelhøj varme og svits første kyllingen.
- Når kyllingen har taget farve tilsættes grøntsager og hvidløg. Lad det svitse med ved høj varme til grøntsagerne har taget farve. Svits ananassen med 1-2 minutter.
- Skru ned til middelvarme og tilsæt ananassaft, vand, bouillonterning, ketchup, eddike, soya, honning og krydderier. Lad saucen småsimre et par minutter.
- Ønsker du en tykkere sauce kan du jævne den en lille smule – det er ikke mening af den skal værre super tyk. Og ellers smages sauce til med salt og peber.
- Kog nudler eller ris som anvist på posen og server det med sursød kyllingen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Lækker mad vi alle kan li. Børnene er 5 og 7 og elsker det.