Tærte med tomat og feta

Tærte med tomat, løg og feta samt grøn salat

Grøntsagstærte er en rigtig nem og lækker måde at holde kødfri dag. Denne tærte er med tomat, løg og feta, og smager virkelig godt. Tærte bunden er fyldt med fuldkorn, hvilket er med til at give noget ekstra mæthed, sammelignet med den traditionelle tærtebund.
Tærten serveres med grøn salat. Mangler du dressing kan du evt. røre fraiche 5% med sennep, salt, peber og hvidløg, eller andre krydderier og krydderurter efter smag.

Tærte med tomat, løg og feta samt grøn salat

4 from 8 stemmer
Opskriften er lavet af Britt // Sund på budget Ret Vegetar, Kødfri
Antal

4

personer
Forberedelsestid

25

minutter
Tilberedelsestid

23

minutter
Fryseegnet

Ja

Det skal du bruge

  • Tærtedej
  • 150 g 150 grahamsmel eller anden fuldkornsmel

  • 100 g 100 havregryn

  • 4 spsk 4 hvedemel

  • 2 spsk 2 rapsolie

  • 4 spsk 4 fraiche 5% eller fedtfattig yoghurt naturel

  • 0,5 tsk 0,5 salt

  • 1 dl 1 vand

  • Fyld
  • 200 g 200 cheasy salatost i tern 3% eller rigtig feta

  • 250 g 250 cherrytomater

  • 2 2 alm. løg

  • 5 5 æg

  • 1 dl 1 fraiche 5%

  • salt og peber

  • Grøn salat
  • 0,5 0,5 iceberg

  • 0,5 0,5 agurk

  • 1 ds 1 majs

  • 2 2 gulerødder

  • evt. en rest peberfrugt, tomat eller lign.

Sådan gør du

  • Tærtedej
  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og ælt det sammen, så det bliver en fast masse. Hold igen med vandet, og tilsæt det lidt ad gang indtil dejen kan hænge sammen.
  • Fordel dejen i en stor smurt tærteform eller springform, og prik huler rundt omkring i dejen med en gaffel.
  • Forbag tærtebunden i 15 minutter.
  • Fyld
  • Vask og halvér tomaterne. Skær løgene i tynde halve skiver og hæld vand fra salatosten.
  • Fordel løg, feta og tomat på den forbagte dej.
  • Pisk æg og fraiche samt salt og peber sammen i en skål og hæld herefter æggemassen udover tærten.
  • Bag tærten i 20-25 minutter til tærten er gylden og æggemasse er fast.
  • Serveres med en god salat eller grøntsagsstave.
  • Salat
  • Vask og snit salaten. Bland ingredienserne sammen og stil på køl indtil brug.

Pris

  • Pris pr. person: 9-11 kr

Mangler du inspiration til flere vegetarretter? Så kig her.

Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n

One Comment

  1. Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*