Hakkebøf med hasselback kartofler er en rigtig klassiker som altid er populær. Hvis man skruer op for grøntsagstilbehøret, er det en ret man sagtens kan inddrage i en sund og varieret kost.

Hakkebøf med hasselback kartofler, bønner og bearnaise
Ingredienser
- 400 g hakket oksekød
- 1 kg kartofler
- 1 ps haricots verts
- 1 bøtte bearnaise sauce
- 1 spsk olie
- salt og peber
- paprika
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Skræl kartoflerne og skær dem halvt igennem i tynde skiver. Læg kartoflerne i et ildfastfad, og pensl dem med olie og drys med paprika, salt og peber. Bag dem i ovnen i ca. 40-45 minutter. (du kan også sagtens lade skrællen sidde, og bare vaske kartoflerne grundigt inden du skære dem)
- Varm bønner og bearnaise som anvist på pakken.
- Form kødet til 4 hakkebøffer, krydr med salt og peber. Gennemsteg dem på panden ca. 6 minutter på hver side, alt efter tykkelse.
- Server bøfferne med kogte bønner, kartofler samt lun bearnaise.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne? Så bliv medlem og få adgang med det samme.n
Pingback: Sund madplan uge 9 - Sund på budget
Hvis man finder kogte bønner lidt kedelige, kan man eventuelt stege dem på en pande med lidt hvidløg, og en smule olie. Det smage super godt, og passer fint til en gang hakkedrenge med bearnaise. Husk at lade dem tø op først.