thaikyllingeboller peanutsauce

Thai kyllingekødboller i peanutsauce

En virkelig lækker thairet som er krydret uden at være for stærk – du kan også selv meget nemt justerer styrken, ved at tilsætte den røde karrypasta lidt af gangen 😉 Top gerne retten med forårsløg og peanuts for at give det sidste pift 🙂

thaikyllingeboller peanutsauce
thaikyllingeboller peanutsauce

Thai kyllingekødboller i peanutsauce

4.20 fra 10 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Kylling
Køkken Thai
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Kyllingekødboller

  • 400 g hakket kylling max 10%
  • 1 æg
  • 3 spsk havregryn
  • 1 tsk rød karrypasta
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 lime saften
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk salt

Peanutsauce

  • 3 fed hvidløg
  • 45 g peanutbutter
  • 2 spsk soyasauce
  • 1 lime saften
  • 1,5 tsk rød karrypasta
  • 400 ml kokosmælk, light
  • 2,5 dl vand
  • 1 bouillonterning høns
  • 1 tsk ingefær
  • salt og peber
  • 1 tsk sukker

Tilbehør

  • 250 g ris
  • 350 g blomkålsris
  • 450 g haricots verts

Sådan gør du
 

Kyllingekødboller

  • Bland ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen, og form dem til små kødboller. Jeg brugte 1 stor teskefuld fars pr. bolle og fik ca. 20 kødboller.
  • Steg kødbollerne i en 1 spsk olie på panden ved middelvarme til de er gyldne og gennemstegte. Tag kødbollerne til side.

Peanutsauce

  • Kom ingredienserne til saucen på den samme pande, lad den småsimre ved lav varme og lad den tykne og koge lidt ind. Sørg for at røre peanutbutteren godt ud i saucen. Ønsker du en lidt tykkere sauce, kan du jævne den med mel eller maizena.
  • Smag saucen til med salt, karrypasta og evt. mere limesaft.
  • Kom kødbollerne tilbage i sauce og varm det hele igennem inden serveringen.

Tilbehør

  • Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen. Damp eller steg bønnerne som anvist på posen.
Ønsker du at se næringsindholdet på opskrifterne?
bliv medlem og få adgang med det samme.

5 Comments

  1. Min mand kan ikke lide peanut sauce. Hvordan kan jeg lave den anderledes så jeg ikke ændre for meget i den?

  2. Super dejlig ret, nem at lave og fuld af smag 🌟🌟🌟🌟🌟 herfra

  3. Christina Nisted

    Lækker ret. Vi undlod peanutbutter, da det bliver for kvalmt til os.

  4. Shazia Choudhary

    Virkelig virkelig lækker opskrift. Jeg har lavet den 3 gange nu.

4.20 from 10 votes (8 ratings without comment)

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




*