En virkelig lækker thairet som er krydret uden at være for stærk – du kan også selv meget nemt justerer styrken, ved at tilsætte den røde karrypasta lidt af gangen 😉 Top gerne retten med forårsløg og peanuts for at give det sidste pift 🙂
Thai kyllingekødboller i peanutsauce
Ingredienser
Kyllingekødboller
- 400 g hakket kylling max 10%
- 1 æg
- 3 spsk havregryn
- 1 tsk rød karrypasta
- 1 tsk løgpulver
- 1 lime saften
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk salt
Peanutsauce
- 3 fed hvidløg
- 45 g peanutbutter
- 2 spsk soyasauce
- 1 lime saften
- 1,5 tsk rød karrypasta
- 400 ml kokosmælk, light
- 2,5 dl vand
- 1 bouillonterning høns
- 1 tsk ingefær
- salt og peber
- 1 tsk sukker
Tilbehør
- 250 g ris
- 350 g blomkålsris
- 450 g haricots verts
Sådan gør du
Kyllingekødboller
- Bland ingredienserne til kødbollerne grundigt sammen, og form dem til små kødboller. Jeg brugte 1 stor teskefuld fars pr. bolle og fik ca. 20 kødboller.
- Steg kødbollerne i en 1 spsk olie på panden ved middelvarme til de er gyldne og gennemstegte. Tag kødbollerne til side.
Peanutsauce
- Kom ingredienserne til saucen på den samme pande, lad den småsimre ved lav varme og lad den tykne og koge lidt ind. Sørg for at røre peanutbutteren godt ud i saucen. Ønsker du en lidt tykkere sauce, kan du jævne den med mel eller maizena.
- Smag saucen til med salt, karrypasta og evt. mere limesaft.
- Kom kødbollerne tilbage i sauce og varm det hele igennem inden serveringen.
Tilbehør
- Kog risen som anvist på posen. Blomkålsrisen kan varmes i mikroovnen og blandes i den kogte ris, eller koges med sammen med risen. Damp eller steg bønnerne som anvist på posen.
Så bliv medlem og få adgang med det samme.
Min mand kan ikke lide peanut sauce. Hvordan kan jeg lave den anderledes så jeg ikke ændre for meget i den?
Du kan bare udelade peanutbutter 😊👍🏻
Super dejlig ret, nem at lave og fuld af smag 🌟🌟🌟🌟🌟 herfra
Lækker ret. Vi undlod peanutbutter, da det bliver for kvalmt til os.
Virkelig virkelig lækker opskrift. Jeg har lavet den 3 gange nu.