Der er flere af jer, der har efterspurgt en “Sund på budget”-udgave af den ultra populære tiktok pasta med bagt feta og tomat som nærmest er overalt på de sociale medier for tiden, og jeg siger selvfølgelig ikke nej til en udfordring 😉 I min udgave bruges der selvfølgelig fuldkornspasta, og så er der skruet lidt op for grønten 🙂
Pasta med ovnbagt feta og grønt
Ingredienser
- 200 g feta
- 250 g cherrytomater
- 2 peberfrugter
- 2 alm. rødløg (el. løg)
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie (gerne olivenolie)
- 2 spsk balsamico
- 1 spsk oregano
- 1 tsk rosmarin
- salt og peber
- 300 g fuldkornspasta
- 0,5 dl kogevandet fra pastaen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Læg feta-blokken i midten af et ildfast fad.
- Skyl cherrtomaterne og fordel dem rundt om fetaen i fadet.
- Løg, hvidløg, og peberfrugter hakkes i tern, og fordeles rundt om fetaen i fadet.
- Hæld olie og balsamico ved og drys med oregano, rosmarin, salt og peber.
- Bag feta og grønt midt i ovnen i ca. 30 minutter. Imens koges pastaen som anvist på posen – gem 0,5 dl af kogevandet til u0022sauceu0022 .
- Når fadet kommer ud af ovnen moses feta og grønt med en gaffel. Tilføj 0,5 dl af kogevandet fra pastaen og rør det rundt.
- Tilsæt tilslut den kogte pasta og vend det hele sammen.
Den røg i skraldespanden. Det smagte simpelhen for meget af balsamico, selvom opskriften var blevet fulgt. Kunne efterfølgende se at der i de opskrifter vi kunne finde på nettet og TikTok var over dobbelt så meget olivenolie og ingen balsamico.
Hej Thomas
Som jeg skriver i teksten, er det min egen udgave af TikTok pastaen, og altså ikke en kopi 😉 Ærgerligt at I ikke brød jer om den. God aften
Super lækker og nem ret, og balsamico’en tilføjede et lækkert touch! Vi valgte dog at tilføje fedtreduceret bacon i stykker og lidt kylling også 😀
Nemt, men for sød og rosmarin passede på ingen måde til retten. Jeg vil foreslå at man udelader den ingrediens.
Super fin opskrift og specielt med video til, da jeg har børn med i køkkenet.
Der var nok til frokosten dagen efter
Dejligt, jeg vil arbejde på at lave lidt flere videoer, så det er nemmere for de yngste at være med 🙂
Min 13-årige stod for at lave denne ret – vi var vilde med den – både med balsamicoen og rosmarin – vi puttede også revne gulerødder i og retten mættede helt vildt! Min mand sagde, at smagen og teksturen gjorde at hjernen egentlig troede at der var kød i, men det var der jo slet ikke.
Dejligt at det kunne bruges 😀
Hold kæft den er god shittt, er helt vild med den men jeg kom ikke rosmarin i da jeg ikke er så vild med det men det er en ret jeg vil lave mange gange
Dejligt at det kunne bruges 😀
Fremadrettet forslag
Det vil være virkelig rart, hvis du skriver ovnindstillingen i opskrifterne. Både i forhold til placering i ovnen, og om det er varmluft eller traditionel varme.
Glæder mig til at smage det.
Hvis andet ikke er angivet, er det altid i midten, almindelig ovn 🙂
Mums nem og lækker ret!
Super dejlig ret :). Vi brugte spaghetti lavet af edamamebønner, så der var godt med proteiner også.
Simpelthen fantastisk opskrift! Det her er min nye livret og jeg kan slet ikke få nok. Tusind tak for det 🙂
Super nem og lækker ret og jeg har nu lavet den en del gange med varierende grøntsager og krydderier